Viis ideed, kuidas argitoitu majoneesiga pisut põnevamaks tuunida
Siidine ja suusulav majonees sobib rikastama paljusid erinevaid roogasid! Seda, et majonees ja kala käivad lahutamatult kokku, teavad paljud, aga majoneesi saab kasutada ka pirukas, šnitsli valmistamisel ja marinaadides. Proovi!
Majoneesi ja majoneesikastmeid leiab poest igale maitsele: küll pakse ja rasvaseid, küll vähendatud rasvasisaldusega ja lisanditega. Veganitele sobivas majoneesis on muna asendatud tavaliselt sojavalkudega. Levinumatest majoneesikastmetest võiks loetleda tartari, remulaadi, Thousand Islandi, Caesari, küüslaugukastme, burgerikastme, kalakastme, mee-sinepikastme ja veel mitmeid-mitmeid. Majoneesi saad maitseainete abil ise kastmeks tuunida. Lisa majoneesile hakitud küüslauku, ürte, marineeritud kurke, hakitud anšoovist või kilu, köögivilju, sibulat või muid meelepäraseid lisaneid. Segatuna pooleks hapukoorega saad aga kartulisalati jaoks sobiva kastme.