Siiski on mõned olulised soovitused. Varutud toit peab olema pika säilivusajaga. Soovitatud kuupäevadel tuleb silm peal hoida ning varud õigel ajal ära tarbida. Just seetõttu jälgivad nutikad inimesed suuremaid sooduskampaaniaid, mis võimaldavad varusid täiendada võimalikult odava hinna eest. Alati võiks kodus olemas olla nädala toit ja esmatarbekaubad. Kui perekonnas on toitumisalaste erisoovide või -vajadustega inimesi, tuleb arvestada ka nendega.

Mida toiduriiulitelt kaasa osta?

Varu toiduaineid, mida saab säilitada toatemperatuuril. Eelista toitu, mille säilivusaeg on vähemalt kuus kuud.

Koduste toiduvarude hulgas peaks olema nii seda, millest saab kerge vaevaga sooja söögikorra valmistada, kui ka seda, mille näksimine elektritagi kiiresti kõhtu täidab.

Soovitatav on, et pool toiduvarudest ei vajaks valmistamist (konservid, kuivikud, küpsised, pähklid, kuivatatud puuviljad, müslibatoonid, maiustused jne).

Kindlasti võiks varude hulgas olla valik pere lemmiksuppe, nii purkides kui ka pulbrina.

Konservid on samuti turvaline ja kasulik valik – supp , riisi- või makaroniroog saab lihakonservi lisamisel veel mõnusama meki, samuti võib kala- või lihakonservi süüa võileivakattena või kasvõi kahvliga otse karbist. Head on ka erinevad konserveeritud valmisroad, mida saab vajadusel süüa ka soojendamata.

Kuivained võimaldavad kähku sooja toitu valmistada. Varu pere lemmikuid, ent kuna vaheldus meeldib kõigile, võiks kodus olla nii makarone, riisi, tatart kui ka näiteks kuskussi. Hommikuhelbed on hea pudrumaterjal ja mõni mõnus moosipurk paneb särama ka nende silmad, kes muidu pudruinimesed polegi.

Teraviljatoodetest tasub koju varuda nii näki- kui ka kuivikleibu, samuti neutraalse maitsega küpsiseid.

Kindlasti võiksid toiduvarud sisaldada ka kõigi pereliikmete lemmikmaiustusi – need peletavad vajadusel nii väsimust kui ka paha tuju. Kohvi- ja teesõpradelgi on hea teada, et alati on kapis tagavara.

Tasub mõelda ka olukorrale, kui veevarustus ei toimi. Ühe pereliikme kohta peaks olema vähemalt 3 liitrit vett ööpäeva kohta.

Kui peres on väikelaps või lemmikloom, tuleb ka tema vajadused hoolikalt läbi mõelda.

Mida kodus veel vaja läheb?

Erinevaid kampaaniavõimalusi on arukas ära kasutada näiteks tualettpaberi, prügikottide ja patareide varumisel. Taskulamp ning patareitoitel raadio võivad samuti suureks abiks olla.

Tikud, küünlad ja matkapriimus on nii praktilised kui ka romantilised. Küünlavalgel peetud vestlused või jutustatud lood võivad muuta elektrikatkestuse meenutamisväärselt ilusaks ajaks.

Maxima äpiga säästad aega ja raha

Kuna kampaania 2=1 ajal on kasulik varusid soetada ja täiendada, tasub enne poodi minemist alla laadida Maxima äpp.

See ühendab mugaval viisil kasutaja mobiiltelefoni ja Maxima iseteeninduskassa, nii et kaubad võib pärast skännimist otse kotti panna ning iseteeninduskassas kulub aega ainult maksmiseks. Iga ostuga koguneb raha ka kasutaja Maxima-arvele. Ajakirja Digi jaeäppide test sedastas, et Maxima äpp on kõige mugavam Eestis!

Osa poekülastajaid kutsutakse ostukontrolli. See on tegelikult väga tore uudis, sest aus kontrollitu saab oma järgmisel poekäigul 5% soodustust.

Vaata oma kodused varud nüüd üle ning tule soeta Maximast supersoodsalt vajalikku juurde!

Jaga
Kommentaarid