5 kohupiimakooki uhkest argiseni | Kuidas küpsetada kohevat kohupiimakooki?
(2)Lihtne kohupiima-plaadikook jõhvikatega
Vanaema moodi kohupiimavorm maasikakastmega
Kohupiimatort Schwarzwaldi moodi
Kohupiimavahukook tikritega
Küpsetamata kohupiimakook banaani ja melissiga
Kohupiimakoogist pole mõnusamat, see ei ole liiga magus ega liiga raske. Kohupiimavormi nimetatakse sageli põhjata koogiks. Kohupiima saad koogiks vormida nii küpsetamata kui küpsetatud kujul ning see armastab nii marju kui isegi šokolaadi.
1| Küpsetamata kookidele õhulisuse andmiseks kasutatakse tihti vahukoort. Hea massi saad 2/3 kohupiimast ja 1/3 vahukoorest. Taljesõbralikuma alternatiivina kasuta vahukoore asemel munavalgevahtu. Klopi munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult kohupiimakreemi hulka. Tardunud külm tort jääb mõnusalt õhuline ja vahuselt siidine. Kui kooki kohe samal päeval ära ei sööda, kasuta pastöriseeritud munavalgeid.