Kolmekäigulise erimenüü hind jääb vahemikku 23 - 29 eurot ning laud tuleb eelmisel päeval kindlasti ette broneerida!

Otepää linnamägi

Viskame pilgu toidukohtadele, mis festivalil oma erimenüüga üllatavad.

1. Ugandi Resto

„Õnn on eluviis!“ on Ugandi Resto edasiviivaks mõtteks. Nad on tuntud just heade toitude, meeldiva teeninduse ja maitseka interjööri poolest, asudes otsejoones Otepää südames.

Roogade valmistamisel kasutatakse värsket ja kvaliteetset ning eelistatult kodumaist toorainet. Nende motoks on, et toit peab küll kõhtu täitma, aga ennekõike peab see olema maitset ja kvaliteeti ülistav. Nad on viimased 21 aastat seisnud hea selle eest, et iga külastaja tunneb end lahkudes vähemalt grammi võrra õnnelikumana kui saabudes.

Külastajatele pakutakse muuhulgas näiteks nii itaaliapäraseid pizzasid kui pastasid, aga ka kohalikku Karilatsi forelli ja Andri-Peedo Talu kitsejuustu. A la carte`st leiab ka korralikult kõhtutäitvaid ja uhkeid burgereid, vahemere stiilis salateid, klassikalisi restoranidesserte ja palju muud maitsvat.

Lisaks traditsiooniliselt laiale joogivalikule, leiab valikust käsitööõllesid, vaarikalimonaadi, kohalikust viinamarjatalust pärit veini, Otepää metsadest pärit hapendatud kasemahla ning rahvusvaheliste auhindadega pärjatud piirkonna käsitöösiidreid.

Restorani nimi tuleneb ühest jõukaimast Eesti muinasaja maakonnast - Ugandi, mille keskuseks oli Otepää. Interjöör hoiab au sees piirkonna rikkalikku ajalugu ja iseloomustab tänapäeva Otepääd.

Paitame teie maitsemeeli ja täidame kõhtu!“

Ugandi Resto teisel korrusel asub ruum, mida võib nimetada Eesti lipu toaks. Kuna Otepää on Eesti sinimustvalge lipu häll, siis selle austamiseks ongi Ugandi Resto teine korrus pühendatudrahvuslipule.

Lapsed on Ugandi Restos alati oodatud. Maitsva kõhutäie saavad nad valida spetsiaalsest lastemenüüst. Et ootaja aeg pikk poleks, on kohapeal olemas mängunurk, kus mängides aeg kiiremini kulgeb. Suveaias saavad pisemad kiikuda, turnida ja mängida liivakastis. Ugandi Resto on Eesti Lasterikaste Perede Liidu poolt tunnustatud kuldmärgisega restoran.

Ugandi Resto suveaed on Otepääl suurim. Suveaed (mahutab 150 inimest) pakub vahetut kohalviibimist Otepää imekaunis looduses. Resto teiselt korruselt (mahutab 80 külalist) avaneb aga imeline vaade nii Otepää keskväljakule kui ka ajaloolisele Otepää Linnamäele ja kirikule.

2. Pühajärve Spa & Puhkekeskus

Pühajärve Spa & Puhkekeskus asub maalilise Pühajärve kaldal. Ajaloolise miljööga pubi mahutab kuni 100 külastajat. Avatud grillköögiga hubases toidukohas on mõnus sõprade seltsis aega veeta, piljardit, noolemängu või airhokit mängida.

Lisaks maitsvatele toiduelamustele on ka loodus ümberringi lihtsalt maagiline ja lausa kutsub õuetegevustele. Näiteks, kaunis Pühajärv koos suplusranna ja jalgradadega on ainult jalutuskäigu kaugusel. Lisaks, suveperioodil toimuvad Pühajärve rannas regulaarselt joogatunnid.

Kui ilm juhtub kehvem olema, saab pärast pubis einestamist lõõgastuda Pühajärve Spa & Puhkekeskuse ujulas ja heaolukeskuses või meelt lahutada bowlingus.

Pühajärve Pubi meeskond panustab igapäevaselt selle nimel, et nende juures viibitud aeg oleks külastaja jaoks midagi enamat, kui pelgalt maitsev kõhutäis. Sõbralik personal hoolitseb selle eest, et külastus oleks eriline, võimaldades mugavat äraolemist. Justkui kodus, aga parem!

Pühajärve Pubis valitseb eripärane hõng, mida mujalt Otepäält juba ei leia!“

Peakoka poolt hoole ja armastusega välja valitud parimad palad pakuvad maitsemeeltele täielikku rahuldust. Roogade juures kasutatakse võimalikult palju kohalikke värskeid talusaadusi, mille ehtsus on garanteeritud – ja seda on tunda maitsest. Laiast toidu- ja joogivalikust leiab kindlasti igaüks endale meelepärase.

3. Munaka Resto

Munaka Resto on unikaalse ja äärmiselt hubase atmosfääriga restoran Väikese Munamäe jalamil. See on uus toidukoht.

Väikese Munamäe Suusakeskuse pikk ajalugu peegeldab, kuidas Eesti talved ajapikku järjest soojenevad ja lühenevad. Teadlaste sõnul tuleneb kuni kolmandik kliima soojenemisest just toiduainetööstusest. Seetõttu on planeedi säästmine ja tervislik toitumine Munaka Resto kollektiivile eriti südamelähedane.

Munaka Resto menüüs on valikut igale maitsele. Olgu selleks eelroana tellitud soojad bruschettad või hoopis suupistevaagen, mida koos sõpradega nautida. Muidugi võib otsejoones liikuda ka pearoogadeni, kus leidub palju positiivset tagasisidet saanud seenerisotto ning kanapasta.

„Olete oodatud nautima tervislikke ja esmaklassilisi maitseelamusi!“

Muuhulgas pakutakse ka veganroogi. Need on muudetud eriti tervislikuks seeläbi, et toitudes on vähendanud taimsete õlide, suhkru ja soola osakaalu. Ent menüüst ei puudu ka käsitööburger, searibi, angersäga ja tall. Ja miks mitte lõpetada oma õhtusöök suus sulavate magustoitudega.

4. Edgari Trahter

Edgari Trahter osaleb „Otepää Maitsetel“ esimest korda. Trahter on Otepää kesklinnas tegutsenud juba pea 25 aastat. Nende aastate jooksul on nad püsti pannud uhiuue maja, kus hetkel tegutseb pood/pagarituba ning rändurite ja puhkajate jaoks ka külalistemaja.

Edgari trahter asub „selles ilusas punastest tellistest majas“, nagu külalistele öelda meeldib. Trahter on mõnusalt hubane, aga mis peamine - kodune toidukoht.

Liharoogades on kasutatud Otepää Lihatööstuse toorainet. Eelistatakse alati kodumaist! Trahteri kokad pakuvad südamega valmistatud roogasid. Seda on märgata hetkest, kui toit lauale tuuakse – visuaalselt imekaunilt sätitud roog maitseb täpselt sama hästi, kui see välja näeb.

„Siin saab alati kõhu täis, täpselt nagu vanaema juures!“

Menüüd uuendatakse vastavalt hooajale ja tihtipeale tehakse ka erimenüüsid, et ikka laiendada valikut ja pakkuda kliendile elamust trahteris viibides. Kõik Edgari Trahteri toidud on detailideni läbimõeldud ja valmistatud hingega.

Trahteri tragid kokad on alati valmis õppima ning katsetama uusi asju – see’p see ongi, miks Edgari Trahterisse ikka ja jälle tagasi tullakse.

5. GMP Pühajärve Restoran

GMP Pühajärve Restorani peakokk Koit Uustalu ütleb, et olles ümbritsetud kauni Lõuna-Eesti looduse pärlitega, austab restoran oma köögis kohalikke saadusi ja eestimaist toidukultuuri.

Võimaluse korral kasutatakse alati ümbruskonna heade talunike kasvatatud toorainet. Nii nagu loodus elab, hingab ja areneb, liigub ka restoran loodusega samas rütmis.

Austame oma köögis kohalikke saadusi ja eestimaist toidukultuuri“

GMP Pühajärve Restoran tahab olla parimaks sõbraks oma külalistele ning kanda edasi oma toidufilosoofiat heast maitsest ja kaunist puhtusest. Seetõttu pingutatakse jätkuvalt uute elamuste pakkumise nimel ning soovitakse jääda truuks partneriks igale külalisele, keda alati rõõmuga tagasi oodatakse. Oma arusaamad ilust, maitsest ja loodusest on koondatud külastajate toidulauale.

Otepää Maitsed“ festivali korraldajaks on Otepää Vallavalitsus koostöös piirkonna ettevõtjatega. Toetab Otepää vald.

Tegevuste elluviimist toetab: meetme „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“ tegevus „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks“ projekt nr. 2014-2020.5.04.19-0389 „Ettevõtlusaktiivsuse kasv Valgamaal“.

Investeeringut on toetanud EAFRD MAK 2014–2020 Leader-meetme raames ja Valgamaa Partnerluskogu.

Otepää kõik restoranid ja toidukohad leiad SIIT.

Otepääle saabujaid tervitab keskväljakul istuv lõbus Ott, kes ootab käpa sügamist, mis - muuseas, pidavat reisiõnne jagama!

Enne, kui lähed Pariisi - käi ära Nuustakul!

Otepää on võluv koht, mis on täis iseloomu ja ajalugu. Alates maalilisest Linnamäest kuni Püha Maarja kirikuni välja. Otepääd on esmakordselt mainitud juba 1116. aastal. Otepää nimi tuleb karupeakujulisest Linnamäest – „Oti peast“. Otepää on olnud muistse Ugandi maakonna keskuseks. Otepää on Eesti lipu häll, 1884.aastal pühitseti Otepää kiriklas esimene sinimustvalge rahvuslipp.

Mäe tänaval on energiasammas, mis annab tunnistust õhus valitsevast optimismist ja ootab alati inimesi enda juurde laadima. Pühajärve pargis aga austatakse dalai-laama Tenzin Gyatsot - kes ise austas seda Eesti nurka oma kohalolekuga juba 1991. aastal.

Otepää Pühajärv on kui imekaunis paradiis igal aastaajal. Kui olete Otepääl ja otsite perepäeva veetmiseks imelist paika, siis Pühajärv ongi õige koht. Siin on kõigile midagi – erineva pikkusega matkarajad, jäätisekohvikud rannaalal, RMK lõkkeasemed, rannavolleplatsid ja isegi võimalus proovida omal käel kalastamiskunsti.

Lapsed saavad mängida mänguväljakul. Aga miks mitte ka sõita mööda Pühajärve vesijalgrattal või sõuda aerulaual. Mõisalahe paadisillalt on võimalik avastada enda jaoks iseteeninduslik Boatyfloat-paadilaenutus. Selleks, et teada saada, millega tegu, tuleb sammud seada Pühajärve Spa & Puhkekeskuse parki ning oma silmaga järgi kaeda.

Looduse nautimiseks ja püsivate mälestuste loomiseks on Pühajärvel võimalusi rohkem, kui suudate ette kujutada.

Oled aktiivse puhkuse harrastaja ning spordilemb? Sea aga sammud Otepääle!

Ole valmis seikluseks Tehvandi Spordikeskuses! Siin saab külastada K90 hüppemäe vaateplatvormi, mis kedagi külmaks ei jäta. Oled valmis piirkonda avastama? Hüppa aga jooksuradadele või võta jalgratas ja liigu moodsale mägirajale; laenuta tõukeratas või mängi discgolfi. Tunned end hoopis energiliselt? Käi vastselt uuenenud välijõusaalis või proovi orienteerumist keskuse territooriumil.

Võimalusi meeldivaks ajaveetmiseks värskes õhus on lõputult. Lisaks on võimalik kohapeal hubaselt majutuda ja einestada. Neile, kes soovivad pärast teguderohket päeva veidi puhata ja lõõgastuda, pakutakse ka ettetellimisel iluteenuseid.

Nüüd võtame suuna maailma parima spordikeskuse tiitlile pürgiva Kääriku Spordikeskuse poole. Siin spordientusiastid rõõmustavad! Sest Kääriku Spordikeskus on vägev paik nii spordisõpradele kui ka seikluste otsijatele.

Selles elujõulises paigas ei asu mitte ainult tipptasemel spordikeskus koos mitmesuguste hämmastavate spordirajatistega, vaid ka majesteetlik Harimäe vaatetorn, millest avaneb vaade Otepää kuppelmaastikule. Kui sul on seiklushimuline hing, siis autoga sõitmise asemel, siis tee autoga sõitmise asemel üks jalgsimatk või võta jalgratas ja avasta künkalt künkale kulgedes looduskauneid vaateid!

Kääriku Spordikeskuses on matkarajad, ujumiskohad, saunad, palliplatsid ja lastele mõnusalt suur ning mitmekülgne mänguväljak. Lisaks pakub spordikeskus siin võimalust korraldada laagreid ja treeninguid, pakutakse ka majutust ja toitlustust. Imeline! Kõik vajaminev ühest kohast.

Oleme jõudnud Otepää adrenaliinijanuste osakonda – Otepää Seiklusparki, mis Tehvandi külje all ekstreemspordi harrastajaid pikisilmi ootab. Kui oled piisavalt julge, siis võta ette 350-meetrine lend ja koge vaateid, mida ei ole veel nähtud! Vähestel kohtadel on sellisele elamusele alternatiivi pakkuda...

Minna võib ka Otepää Wakeparki, kuhu jõuad, kui liigud Väike-Munamäe suunas. Siin saab laenutada vastava varustuse ning teha virgutavaid pöördeid üle vee. Kui soovid midagi julgemat, siis Väike-Munamäe Mäesuusakeskus on juba teist aastat suvitigi külastajatele avatud, pakkudes tõstukisõiduga hurmavaid vaateid ümbruskonnale. Ja muidugi - ekstreemspordi harrastajatel on võimalus mäest alla kihutada maastikuratastel.

Otepääl käib ka suvel vilgas tegevus - teinegi Otepää mäesuusakeskus, Kuutsemäe Puhkekeskus, on sel ajal töös. Naudi discgolfi Kuutsemäe tipus asuvas pargis või mine järvele ja pane oma aerusurfioskused proovile. Rohelised nõlvad kutsuvad aga kõiki innukaid golfimängijaid - näidake oma svingi Otepää Golfikeskus, kust avaneb vaade maalilisele maastikule.

Kes soovib tunda kaugete aegade hõngu, siis tuleb sammud seada Sangaste lossi ja Sangaste mõisa Ringtalli. Sangaste rukkikrahvi Friedrich Magnus Bergi pärand kauni Sangaste lossi ja mõispargi näol pakub üllatusi ning avastamisrõõmu. Kui nendega on põhjalikult tutvust tehtud, siis saab Sangaste lossi mõisaköögis mekkida ulukiliha.

Sangaste loss

Ja muidugi ärge jätke vahele suurepäraseid suvesündmusi, mis Otepääl aset leiavad. Otepää vallas on midagi igaühele, sest Otepääd avastades mõistad, et siin on piiramatud võimalused ilusa suve veetmiseks.

Otepää valla kohta leiad lisainfot ka kodulehel ja Facebookis.

Otepää on Eesti lipu häll, sest just siin õnnistati 1884. aastal esimene sinimustvalge trikoloor.

Jaga
Kommentaarid