09.03.2023, 10:00
On aeg hakata sügavkülma uueks hooajaks tühjendama. Marjavarudest valmivad maitsvad ja vitamiinirikkad koogid
Kirju koer ehk küpsisekook halvaa ja mustikatega
Šokolaadikook kirssidega
Kohupiimakook vaarikatega
Soe vaarikakook
Kes meist ei tahaks süüa pärast pikka talve mahlaseid ja magusaid marju? Sügavkülmas on need marjad, mis pole vahepeal elektrikatkestusega üles sulanud, suutnud säilitada oma toiteväärtust üsna hästi.
FOTO: Merilin Siimpoeg
Vastu kevadet on hea ringi tuulata sügavkülma marjasahtlis ja hakata seda uue rabarberisaagi ootuses tühjendama. Kui värske kraam on kohal, ei siis enam vana taha ja ka selle toiteväärtus on selleks ajaks otsas. Tasub aga silmas pidada, et mitte iga mari ei sobi kõigega kokku. Mõni mari sobib šokolaadi kaissu, teine pigem toorjuustuga kombineerituna.
Oled juba tellija?