24.02.2023, 10:00
RETSEPT | Täiuslik toit pikal nädalavahetusel valmistamiseks: kaua haudunud seakülg
(1)Kiirelt valmivad toidud on omal kohal tööpäevaõhtul, mil tühi kõht kisendab söögi järele. Muul ajal võluvad mind road, mis vajavad tunde ja päevi. Pikk valmistusaeg, pühendumine, ootamine – kõik see tekitab tunde, et tavalisest päevast on saanud eriline.
FOTO: Tarmo Virkus
Seakülg on mõnus lihatükk. Läbikasvanud liha muutub madalal temperatuuril pikalt haududes tõeliseks hõrgutiseks, nii pehmeks-pehmeks, et piisab vaid korraks kahvliga vajutada, kui liha juba laguneb väiksemateks paladeks. Rasvasemad vahekihid hoiavad suutäie eriti mahlasena. Parimate sea küljetükkide järele tuleb minna turule.
Oled juba tellija?