24.02.2023, 10:00
RETSEPT | Täiuslik toit pikal nädalavahetusel valmistamiseks: kaua haudunud seakülg
(1)Kiirelt valmivad toidud on omal kohal tööpäevaõhtul, mil tühi kõht kisendab söögi järele. Muul ajal võluvad mind road, mis vajavad tunde ja päevi. Pikk valmistusaeg, pühendumine, ootamine – kõik see tekitab tunde, et tavalisest päevast on saanud eriline.
![Pikalt haudunud seakülg](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/b014eac0-b1f8-11ed-aeef-a9d98c4d5773.jpg?noup&w=1200&h=711)
Pikalt haudunud seakülg
FOTO: Tarmo Virkus
Seakülg on mõnus lihatükk. Läbikasvanud liha muutub madalal temperatuuril pikalt haududes tõeliseks hõrgutiseks, nii pehmeks-pehmeks, et piisab vaid korraks kahvliga vajutada, kui liha juba laguneb väiksemateks paladeks. Rasvasemad vahekihid hoiavad suutäie eriti mahlasena. Parimate sea küljetükkide järele tuleb minna turule.
Oled juba tellija?