Tooteid testib hoolikalt kokku pandud žürii. Vaata, kes sel aastal žüriisse kuuluvad ja kuidas nad ennast tutvustavad.

Siiri Kirikal, Oma Maitse peatoimetaja

Pole vast liialdusega öeldud, et mul on olnud õnn olla Eesti toiduajakirjanduse loomise juures selle algusest alates. Süüvisin aastaid veinivaldkonda, kus olen korraks saanud hüpata meie suurima veiniguru Kalev Kesküla suurtesse kingadesse, olles kaasautor tema „Suure veinijuhi“ uuendatud veinileksikonis. Üle kümne aasta olnud seotud ka digitoodetega ning pannud kokku mitmeid menukaid retseptikogumikke. Oma Maitse peatoimetajana olen saanud rääkida loendamatul arvul toiduvaldkonnas tegutsevate inimestega, ära söönud mäekõrgusi kuhilaid uudistooteid, viinud läbi sadu maitsmisi ja klõbistanud arvutiklahvidel need sadadeks artikliteks.

Martin Meikas, peakokk

Martin Meikas on õppinud Kuressaare Ametikoolis toitlustuskorraldust ning õppetöö käigus oli Pädaste tema esimene praktikakoht, kus nagu ikka praktikandid, tegi alates nõudepesust kõike muud vajalikku. Hiljem jätkas Pädastes sous-chef’ina ja käis end sel ajal täiendamas ka Hollandis ja Saksamaal. Pädastes mõjutas Martinit enim sealne keskkond — loodus, meri, rahu. Edasi jätkus Martini teekond Restoranis Ö, mis asetas Eesti maitsete maailmakaardile ning on pärjatud nii Parima Eesti restorani tiitliga. Michelini tärnide jagamise ajal Eestis oli Martin restoranis NOA ning täna on ta kokk Nomad Restos. Martin on žüriis toimetuse kutsel külalisliikmena.

Margit Arndt-Kalju, Oma Maitse toimetaja ja toiduraamatute autor

Eesti toidumaastik on silme ees plinkinud 18 aastat, „pesaks“ ja kogunemiskohaks Oma Maitse. Ainulaadselt lai spekter toiduteemasid on läbi mõeldud ja maitstud. Peale ajakirja olen nina susanud ka toiduraamatutesse: kahes ise autorina kaasa löönud, õige mitmeid toimetanud-keeletoimetanud.

Külli Holsting, toitumisterapeut ja toiduraamatute autor

Olen toitumisterapeut, kelle riiklikule kutsele eelnesid õpingud nii Tallinna kui Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis ja Annely Sootsi Tervisekoolis. Igapäevaselt ma nõustan ja koolitan ning pean loenguid. Kahe lapse emana tuleb olla ka hea kodukokk. Laste toitumine on mulle sedavõrd südamelähedane, et tegutsen ka Eesti Toitumisnõustajate Ühenduses Meelte kooli projektijuhina. Olen kirjutanud ka mitu tervisliku toitumise raamatut ning paari aasta eest alustasin Edumuse programmis Maardu gümnaasiumis tööd bioloogiaõpetajana.

Annamari Nikkel, sommeljee ja veinikoolitaja

Ma armastan veini ja kõike sellega seostuvat: kultuuri, ajalugu, traditsioone, etiketti, emotsioone, reisimist, veinide kohta õppimist ja nendest kirjutamist. Viimased 18 aastat on veiniäri mulle leiva (loe: veini) lauale toonud: alustasin sommeljeena Gloria veinikeldris, praegu töötan Tallink Duty Frees veinide kategooriajuhina ning kirjutan veiniteemalisi artikleid ja viin läbi veinikoolitusi.

Kairi Prints, Oma Maitse veebi- ja sotsiaalmeediajuht

Ajakirja veebi- ja sotsiaalmeedia juhina kogen iga päev, kuidas ühest lõunast päeva jooksul ei piisa - pidev toidulugudega askeldamine mõjub väga „isuäratavalt“. Ongi hea, sest tihti söömine on kasulik. Ma armastan ka väga reisida ja iga reisi juurde käib alati ka kohaliku toidukultuuriga tutvumine. Ma austan toitu ega pole pirtsakas, kodus olles ongi mu lemmikud need maailma kõige lihtsamad toidud, kahest koostisainest piisab täiesti.

Kadri Walsberg, Oma Maitse toidutoimetaja, toidufotograaf ja blogija

Toiduvalmistamise vastu hakkasin ma rohkem huvi tundma ülikoolis, kui õppisin kehakultuuri. Oma kolme tütre kõrvalt olen katsetanud uusi põnevaid retsepte ja sisenenud toidufotograafia valdkonda. Peame ühiselt pereblogi Piltsberg ja korraldame mehega laste metsasünnipäevasid.

Rita Osa, Oma Maitse toidutoimetaja

Minu armastus toidu vastu algas Saaremaalt. Veetsin talus kõik oma lapsepõlve suved ja seisin, kruus käes ootel, kui vanaema lehma lüpsis. Söögitegemisest sai minu kirg, kui olin lastega pikalt kodune. See võimaldas mul pliidi ääres veeta terved päevad, õppides ja katsetades uusi retsepte ja põnevaid maitsekooslusi. 2012. aastal lõpetasin Tallinna Teeninduskoolis kondiitri eriala. Samast aastast olen olnud Oma Maitse retseptitoimetaja.

Deivi Kõverik, Retseptiveebi toimetaja

Mind huvitab toit ja kõik sellega seonduv ning mul on vedanud, et olen saanud oma elu ühe suurema kire tööga siduda. Olen Oma Maitse Retseptiveebi toimetaja, mis lausa paneb kõike katsetama. Kui esimest korda teen mingit keerulist küpsetist ja see tuleb välja, on see maailma parim tunne. Ja kõige parem toit maailmas on sünnipäevatoit!

Tuuli Mathisen, Oma Maitse toidutoimetaja, kokaraamatute autor ja noorsommeljee

Kirg toidu vastu on punase niidina saatnud mind läbi elu. Tõsisemalt sukeldusin toidumaailma tosin aastat tagasi, kui hakkasin pidama toidublogi tuuliretseptid.ee. Algselt lihtsalt kulinaarselt kaldu päeviku pidamisest on nüüdseks välja kasvanud töö, mis seotud retseptiloome, toiduvalmistamise ja -stilistika ning toidufotograafiaga. Kaastööd Oma Maitse ajakirjale olen teinud juba rohkem kui kümme aastat ning sellesse aega jääb ka kümmekond kokaraamatut. Olen ka noorsommeljee.

Paula Särekanno, Oma Maitse toidutoimetaja ja kokaraamatute autor

Olen toiduentusiastist blogija ja kahe lapse ema. Minu teekond hea toidu juurde algas mu vanaema köögist, kus õppisin esimesed nipid ja trikid, kuidas lihtsast toorainest midagi vinget välja võluda. Üle kõige maailmas armastan ma head toitu ja usun, et tervislikuks eluviisiks ei ole vaja karme piiranguid, vaid mitmekülgset ja mõnusat omatehtud toitu.

Merilin Siimpoeg, Oma Maitse toidutoimetaja ja blogija

Magusad küpsetised on minu suurimad ahvatlused. Paljud teavad mind kui Koogikontori-nimelise blogi tegijat, olen seda pidanud juba üle kümne aasta. Mina armastan nokitseda kõige selle kallal, mis ilus. Usun, et toidufoto peab olema eelkõige isuäratav. Esmalt me „maitseme“ kõike silmadega ja alles siis otsustame, kas tahame toitu ka päriselt süüa.

Konkursi ajakava:

Toodete registreerimine — 01.02–21.03.2023 kampaanialehel, mis asub aadressil omamaitse.ee/lemmik

Toodete testimine žürii poolt — 30.03.2023.

Võitjate väljakuulutamine — maikuu Oma Maitse ajakirjas ning koos vastava kategooria võidumärgisega Oma Maitse kodulehel

Auhind:

• Iga kategooria võitja saab auhinnaks õiguse kasutada „Oma Maitse LEMMIK 2023“ märgist oma tootel, müügimaterjalidel, reklaamidel.

  • Võidutooted koos pildiga avaldame maikuu Oma Maitse ajakirjas ning koos vastava kategooria võidumärgisega Oma Maitse kodulehel.

  • Žürii hääletusest ja toodete testimisest teeme video, mille võtab üles Delfi TV (näitame Oma Maitse kodulehel, Delfis ja sotsiaalmeedias). Finalistid osalevad ka rahvahääletusel.

Kogu lisainfo koos videoga eelmise aasta testimisest ja registreerimisjuhendi leiad aadressilt omamaitse.ee/lemmik