VAHVAT VASTLAPÄEVA | Kuus imehead varianti, kuidas kodus ise vastlakukleid teha
Tuleval nädalal on vastlapäev ja loodetavasti on juba nii mõnigi õige hea kukliga juba suu magusaks saanud, et nüüd ise vastlakuklitegu ette võtta! Vali vaid oma lemmik ja head küpsetamist!
Eriti head vastlakuklid ohtra kardemoniga. Täpselt need õiged!
Kes ei armastaks rootsipäraseid martsipanitäidisega vastlakukleid, kus kuklisisu on välja uuristatud ja tühimik täidetud hapuka moosi ja martsipaniga. Pritsi vahukoor kuklitele vahetult enne serveerimist. Küpseta üksikud kuklid või suur kuklipärg – valik on sinu.
Kui tagurpidi õunakook sündis häda sunnil, siis vahukoorekattega vastlakukkel tegi seda puhtast luksusest ja meeleheast vahukoore suhtes.
Koogiga või koogita? Juhul kui soovid eraldi kukleid, jäta lihtsalt tainapalle ahjuplaadile ladudes suuremad vahed, et saiakesed kokku ei kerkiks.
Vastlapäeval on kombeks küpsetada leiba või kakukesi. Kelgumäel on odrakaraskid ja kruusitäis magusat mustikakisselli asendamatu sooja- ja energiaallikas. Odrakarask burgerina juustu ja tomatiga maitseb samuti uudselt ja ülihästi.
Need kuklid on tavalistest veidi tervislikumad, kuna on tehtud ilma valge suhkru ja nisujahuta.