Tippkokad romantikast köögis: sõbrapäeva õhtusöök võib panna armuma või olla tõeline katastroof
Sõltumata sellest, kas usud ütlust „armastus tuleb kõhu kaudu“ või mitte, ei saa eitada, et toit on suhetes väga tähtsal kohal. See toob inimesed söögilaua ümber kokku ja kõikjal maailmas on ühine söömine oluline osa sotsiaalsete sidemete loomisest. See täidab kaks meie kõige põhilisemat vajadust: süüa ja kogeda inimlikke sidemeid. Nii on toit ja romantika omavahel lahutamatult seotud. Aga mitte alati meile soodsal viisil...
Toidukirjanik M.F.K. Fisher ütles kord: „Toidu jagamine teise inimesega on intiimne tegu, mida ei tohiks kergekäeliselt teha“. Ja pole juhus, et toidu jagamise aktid - samaaegselt kinos kätt popkorni järele sirutades, restorani kohtingule minnes või kallimale süüa tehes (olgu see siis keerukas söök või lihtsalt röstsaia valmistamine just nii, nagu talle meeldib) - võivad sageli olla olulised sammud romantilisel teekonnal. Neist kõigist on kellelegi süüa tegemine sageli suurim armastuse väljendus. Ajalehe kolumnist ja filmi- ja telekriitik Harriet Van Horne sõnastab seda nii: „Kokkamine on nagu armastus. Sellele tuleb pühenduda või seda üldse mitte teha.“