Lambahakklihapirukas flirdib Kreeka köögiga, ühendades kõik selle head maitsed: fetajuustu, oliivid, tomatid ja rosmariini. Kui speltajahu pole, kasuta tavalist nisujahu. Speltaga on aga palju tervislikum!

Lambahakklihapirukas

Magus ahjus röstitud porgand ja ­soolakas feta külluslikul sara­puupähklist pirukapõhjal – ­mida veel head tahta?

Feta-quiche röstitud porganditega

Krõbedal muretainal mahlane pirukas. Maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. Vahel tasub vallatleda pirukatäidises ka sini- või valgehallitus­juustuga, mida võiks olla 100 grammi piruka kohta. Karulauguhooajal lisa lehti pirukatäidisesse ja serveeri koos omatehtud karulaugupestoga.

Lõhe-juustupirukas

Rustikaalsele täisteraspeltajahust põhjale seatuna sobib lihtne hapukoorega kapsatäidis nagu valatult.

Kapsapirukas speltajahust põhjal

See pirukas paneb ka brokolivihkaja oma valikute üle järele mõtlema – nii hea on see! Salatiga serveerituna annab õhtusöögi mõõdu välja.

Lõhe-brokolipirukas

Peolaua juurde kuulub ka üks mõnus amps pirukat! Eriti hea koos värske salati ja klaasi külma valge veiniga.

Spinatirohke seenepirukas

Mõnusalt krõbeda rukkipõhjaga pirukas igale Eesti peolauale, parim ahjusoojana. Kasuta pirukatäidises vürtsikilufileed või anšoovisefileed õlis. Mõlemad sobivad suurepäraselt.

Pirukas vürtskiluga

Maitsev rustikaalne pirukas sobib nii pidulauale kui ka argiõhtusse. Võis hautatud porrulauk koos kukeseentega suudavad muljetavaldava maitseetteaste teha.

Kukeseenepirukas rukkijahust põhjal

Aedviljadest pungil mahlane pirukas viib keele alla ja maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt. Täisteraspelta on mõnusalt pähklimekine ning sisaldab palju rohkem looduslikke mineraalaineid, vitamiine ja kiudaineid kui rafineeritud jahu. Ära unusta piruka kõrvale süüa värsket salatit.

Suvikõrvitsapirukas

Maitsev juustupirukas sobib nii glögi kõrvale kui ka murakamoosiga pakkumiseks. Suurepärane soojalt ja külmalt.

Sinihallitusjuustupirukas kodujuustuga