10 mahlast quiche'i stiilis pirukat, mis maitsevad ühtviisi hästi nii argiõhtul kui ka pidulikul hetkel
Lahtised pirukad maitsevad hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult, lisaks sobib quiche'i süüa igal toidukorral. Naudi seda koos värske salatiga õhtusöögiks, järgmisel hommikul hommikukohvi kõrvale või kiireks lõunaks. Rohkem pirukaretsepte leiad Retseptiveebist!
Lambahakklihapirukas flirdib Kreeka köögiga, ühendades kõik selle head maitsed: fetajuustu, oliivid, tomatid ja rosmariini. Kui speltajahu pole, kasuta tavalist nisujahu. Speltaga on aga palju tervislikum!
Magus ahjus röstitud porgand ja soolakas feta külluslikul sarapuupähklist pirukapõhjal – mida veel head tahta?
Krõbedal muretainal mahlane pirukas. Maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. Vahel tasub vallatleda pirukatäidises ka sini- või valgehallitusjuustuga, mida võiks olla 100 grammi piruka kohta. Karulauguhooajal lisa lehti pirukatäidisesse ja serveeri koos omatehtud karulaugupestoga.
Rustikaalsele täisteraspeltajahust põhjale seatuna sobib lihtne hapukoorega kapsatäidis nagu valatult.
See pirukas paneb ka brokolivihkaja oma valikute üle järele mõtlema – nii hea on see! Salatiga serveerituna annab õhtusöögi mõõdu välja.
Peolaua juurde kuulub ka üks mõnus amps pirukat! Eriti hea koos värske salati ja klaasi külma valge veiniga.
Mõnusalt krõbeda rukkipõhjaga pirukas igale Eesti peolauale, parim ahjusoojana. Kasuta pirukatäidises vürtsikilufileed või anšoovisefileed õlis. Mõlemad sobivad suurepäraselt.
Maitsev rustikaalne pirukas sobib nii pidulauale kui ka argiõhtusse. Võis hautatud porrulauk koos kukeseentega suudavad muljetavaldava maitseetteaste teha.
Aedviljadest pungil mahlane pirukas viib keele alla ja maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt. Täisteraspelta on mõnusalt pähklimekine ning sisaldab palju rohkem looduslikke mineraalaineid, vitamiine ja kiudaineid kui rafineeritud jahu. Ära unusta piruka kõrvale süüa värsket salatit.
Maitsev juustupirukas sobib nii glögi kõrvale kui ka murakamoosiga pakkumiseks. Suurepärane soojalt ja külmalt.