Magustoidud saad tervislikumaks, kui asendad valge jahu täistera omaga ja tavalise suhkru kookospalmisuhkru, agaavisiirupi või steeviaga, mis ei vii veresuhkrut kõrgustesse. Kui laps pole täisterajahuga harjunud, võid esimestel kordadel panna tainasse täistera- ja valget jahu pooleks.

Lihtne õunakook

Ühe tegemisega saab sellel koogil valmis nii tainapõhja kui ka peale puistatava puru.

Lihtne kohupiimakook rabarberiga

All muretainas, millel pehmed potsakad kaneelised õunaviilud. Neid omakorda katmas kohev hapukoore-munakate. Hambaid kõigist kihtidest läbi vajutades saad ühekorraga nii magusa kui hapu, nii krõbeda kui pehme maitseelamuse osaliseks. Isutab juba, on ju!

Hapukoorekattega õunaplaadikook

Välimus, mis paneb ­ahhetama, ja sisu, mis ajab mõmisema. Tõeline hittkook!

Võirikas õunakook

Ahjus võtavad koogikesed eriti suure tuule alla, hiljem vajuvad kahjuks kokku. Lõpptulemus on aga siiski vahvalt ebakorrapärane ja lustlik.

Tillukesed ahjupannkoogid

Tummises ja niiskes šokolaadikoogis on paras ports suvikõrvitsat. Maitses ei ole seda üldse tunda, nii et skeptilisematele sööjatele ei ole tarvis selle mahlaka vilja olemasolu koogis mainidagi. Paar soovitust: vali mitte väga intensiivse maitsega oliiviõli ja kui soovid küpsetada gluteenivaba kooki, kasuta toortatrajahu.

Šokolaadikook suvikõrvitsaga

See on üks vana nõukaaegne retsept, mis andis alati hea ja krõbeda tulemuse. Hapukoort oli üldiselt saada ja see oli odav. Tainas sai hea ning maitses vaat et mõnusamaltki kui lehttainas, mis seal olema peaks.

Hapukooretainast Napoleoni kook

Nagu oleks brownie, aga ei ole ka. Kui kodust on jahu otsas, siis selle koogi puhul ei pea küll muretsema, sest ilma jahuta saab ka jalustrabavalt hea koogi küpsetada!

Jahuvaba šokolaadikook

Kaneelisaia saad küpsetada ka plaadikoogina, seda on tõesti lihtne valmistada. Segad vaid ained kokku, laotad taina plaadile ja nii see ahjus valmis küpsebki. Söö kohe ahju­soojalt või jahtunult toor­juustu­kreemiga. Ja ära unusta nautida kaneelisaia aroomi, millega kodu koogi küpsedes täitub.

Kaneelisaia plaadikook toorjuustukreemiga

Hästi magus kaloripomm, mis lausa sulab suus. Jõhvikad annavad kaunistusena meeldivat hapukust ja kaunist värvi. Soovi korral sega jõhvikaid ka täidise hulka ja lisa sorts kanget alkoholi, näiteks Vana Tallinna likööri. Hoia kooki serveerimiseni külmas.

Küpsisekook šokolaadiga