Mitmekülgne ja tervislik lõhe | Lõhest saab teha pirukat, salatit, kastet ja isegi pelmeene
(3)Lõhe on maitsev igal kujul ja sellest saab valmistada mitmeid erinevaid roogasid: salateid, kastmeid, pirukaid, suppi ja isegi pelmeene! Rohkem retsepte leiad Retseptiveebist!
Üks maitsev kala ja munaga kausisalat on iga peolaua ehe. Pane kastet kihtide vahele rohkesti, et salat jääks mahlane ja hea. Kui võimalik, valmista kalasalat vahetult enne sööma hakkamist, aga võid selle ka eelmisel õhtul külmkappi valmis laduda.
Madalal temperatuuril küpsetatud lõhe on nii mahlane! Peaaegu nagu õrnsoolalõhe, ent säilib suvesoojas paremini. Rosmariini-apelsini hõrk maitse tekitab tunde, nagu oleks restoranis.
Kala teeb burgeri mõnusalt kergeks. Klassikalise kukli asemel kasuta siin mõnda koorikleiba või enda küpsetatud täisterakuklit.
Küpsetuspaberist keeratud pakikeses toidu küpsetamine (en papillote pr k) on kalale täiesti ideaalne valmistusviis. Kala küpseb tekkivas aurus tervislikul viisil ja jääb õrnaks, mahlaseks ning aromaatseks, ükski maitsenüanss ei saa küpsetamise ajal plehku pista.
Laimine kookoskaste on parajalt terav, aga kes teravust ei karda, võib seda rohkendada Sriracha kastet või tšillipipart lisades. Serveeriga keedetud riisi või nuudlitega.
Just ahjust tulnud röstitud porru ja paprika, lisaks magustummine bataat, kõike kroonimas krõbedas seesamipaneeringus lõhe — värviline kalaroog kubiseb keha rõõmustavatest toitainetest ja maitseb nii hästi!
Pehmed. Mahlased. Õrnad. Suus sulavad. Oi-va-li-sed. Värsked isetehtud pelmeenid on sügavkülmutatud tudengitoidust sama kaugel kui Maa Kuust. Ja juba sügavkülmutatud pelmeenid on ju maitsvad!
Mõnus ja mitmekülgne toit, mis passib hästi igaks toidukorraks!
Kõige paremini sobib koorene siidjas juustukaste riisiga, aga miks mitte ka kartuli(pudru)ga. Tegelikult ei tahaks nii täiuslikku suutäit millegagi lahjendada. Streight, nagu öeldakse.
Imehea vorm valmib lihtsalt: lao suvikõrvitsaviilud ja kala kihiti, justnagu teeksid lasanjet. Võid kasutada üht värvi suvikõrvitsat, aga eriti laheda tulemuse saab kollase ja rohelise kõrvitsaga.
Grillitud lõhefilee moodustab koos rohelise salati või grillitud köögiviljadega mõnusalt suvise ja kerge kõhutäie.
Magusterava seguga glasuuritud lõhefilee saab eriti hea meki kadakamarjadest ja küüslaugust.
Koos spinati ja kodujuustuga on see pirukas mõnusalt tervislik, aga väga toitev. Serveeri lõuna- või õhtusöögiks näiteks koos värske salatiga.
Krõbedal muretainal mahlane pirukas. Maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. Vahel tasub vallatleda pirukatäidises ka sini- või valgehallitusjuustuga, mida võiks olla 100 grammi piruka kohta.
Värskendav eelroog või vahepala, mida röstitud saiaga serveerida!