Üks maitsev kala ja munaga kausisalat on iga peolaua ehe. Pane kastet kihtide vahele rohkesti, et salat jääks mahlane ja hea. Kui võimalik, valmista kalasalat vahetult enne sööma hakkamist, aga võid selle ka eelmisel õhtul külmkappi valmis laduda.

Kuumsuitsulõhega kausisalat

Madalal temperatuuril küpsetatud lõhe on nii mahlane! Peaaegu nagu õrnsoolalõhe, ent säilib suvesoojas paremini. Rosmariini-apelsini hõrk maitse tekitab tunde, nagu oleks restoranis.

Aeglaselt küpsetatud rosmariini-apelsinilõhe

Kala teeb burgeri mõnusalt kergeks. Klassikalise kukli asemel kasuta siin mõnda koorikleiba või enda küpsetatud täisterakuklit.

Rebitud lõhe burger

Küpsetuspaberist keeratud pakikeses toidu küpsetamine (en papillote pr k) on kalale täiesti ideaalne valmistusviis. Kala küpseb tekkivas aurus tervislikul viisil ja jääb õrnaks, mahlaseks ning aromaatseks, ükski maitsenüanss ei saa küpsetamise ajal plehku pista.

Paberis küpsetatud aasiapärane lõhe koriandriga

Laimine kookoskaste on parajalt terav, aga kes teravust ei karda, võib seda rohkendada Sriracha kastet või tšillipipart lisades. Serveeriga keedetud riisi või nuudlitega.

Lõhe laimi-kookoskastmes

Just ahjust tulnud röstitud porru ja paprika, lisaks magustummine bataat, kõike kroonimas krõbedas seesamipaneeringus lõhe — värviline kalaroog kubiseb keha rõõmustavatest toitainetest ja maitseb nii hästi!

Panniroog seesamilõhe ja aedviljadega

Pehmed. Mahlased. Õrnad. Suus sulavad. Oi-va-li-sed. Värsked isetehtud pelmeenid on sügavkülmutatud tudengitoidust sama kaugel kui Maa Kuust. Ja juba sügavkülmutatud pelmeenid on ju maitsvad!

Lõhepelmeenid

Mõnus ja mitmekülgne toit, mis passib hästi igaks toidukorraks!

Hirsikauss lõhega

Kõige paremini sobib koorene siidjas juustukaste riisiga, aga miks mitte ka kartuli(pudru)ga. Tegelikult ei tahaks nii täiuslikku suutäit millegagi lahjendada. Streight, nagu öeldakse.

Juustune lõhekaste brokoliõisikutega

Imehea vorm valmib lihtsalt: lao suvikõrvitsaviilud ja kala kihiti, justnagu teeksid lasanjet. Võid kasutada üht värvi suvikõrvitsat, aga eriti laheda tulemuse saab kollase ja rohelise kõrvitsaga.

Suvikõrvitsavorm lõhefileega

Grillitud lõhefilee moodustab koos rohelise salati või grillitud köögiviljadega mõnusalt suvise ja kerge kõhutäie.

Lõhe palsamiäädika glasuuriga

Magusterava seguga glasuuritud lõhefilee saab eriti hea meki kadakamarjadest ja küüslaugust.

Lõhe mee-sinepiglasuuris

Koos spinati ja kodujuustuga on see pirukas mõnusalt tervislik, aga väga toitev. Serveeri lõuna- või õhtusöögiks näiteks koos värske salatiga.

Krõbisev lõhe- ja spinati­pirukas kodujuustuga

Krõbedal muretainal mahlane pirukas. Maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. Vahel tasub vallatleda pirukatäidises ka sini- või valgehallitus­juustuga, mida võiks olla 100 grammi piruka kohta.

Lõhe-juustupirukas

Värskendav eelroog või vahepala, mida röstitud saiaga serveerida!

Lõhetartar õunaga