Rekordkuumadel suvepäeval sobis kiireks toiduks hästi külm borš, kus maitset annavad noored kurgid ja suvemagusad köögiviljad. Suppi saad ka sügavkülmutada.

Kuuma ilma külm borš värske soolakurgiga

Salati sidrunine ja ürdine mekk täiendavad alati kalarooga. Kui kartuleid, kurki ja redist on rohkem, valmista salatit korraga suurem ports – see on maitsev veel järgmiselgi päeval!

Suvine värske kartuli salat

Soe värske kartuli ja peekoni salat

Taaskord üks värskendav salat, mis sobib hästi suvekuuma trotsima, ent maitseb suurepäraselt ka teistel aastaaegadel!

Hakklihatoidud liigitame tavaliselt argiste sekka. Kui liha pannil kiiresti pruunistada, võimaldab see edasiarendusi pea lugematul hulgal. Lihapallid armastavad ürte, seekord annab lisamaitset aga erkroheline lehtkapsapesto ning lisaks sellele -järelküpsevad lihapallid ahjus tomatikastmes ja mozzarella-katte all.

Ahjus küpsetatud lihapallid mozzarella ja lehtkapsapestoga

Inglise keelt emakeelena kõnelevas maailmas levinud populaarset kooslust makaronidest ja juustust kutsutakse Ameerikas ja Kanadas Mac and Cheese ning Inglismaal macaroni cheese. Olemus on neil kõigil üks ja seesama: makaronid ja juustukaste. Kõige enam kasutatakse juustukastmes inglaste lemmikjuustu, rammusat Cheddarit. Kuid saab ka nii, et roa sisse segad pehmet ja kreemist juustu, vormile peale puistad aga pikantsemat Cheddarit või parmesani.

Traditsiooniline Mac and Cheese on ahjus üle küpsetatud vormiroog. Eelnevalt tee valmis harilik bešamellkaste, kuhu sisse segatakse ka osa juustust. Teine osa juustust puistatakse vormile enne ahjupanekut.

Traditsiooniline Mac and Cheese

Ühepotipastad ei kandideeri küll autentsete pastaroogade nimetusele, aga mõnusaks mugavusroaks on igal juhul. Ja lihatükid jäävad sellises pastaroas palju pehmemad. Vali vaid piisavalt suur ja kõrgete äärtega pott või pann, kuhu kogu see häädus korraga podisema mahub.

Ühepotipasta koorekastmes kanaga

​Nostalgiasalat, mis pärineb vanaemade ja emade retseptivaramust! Maitseb nii lihtne ja hea, aga äädikat peaks olema just väike sorts, mitte rohkem.

Klopitud kurgisalat
Juustune suvikõrvitsaring

Suvise suvikõrvitsauputuse ajal lähevad käiku kõik võimalused, et seda mahedamaitselist köögivilja võimalikult paljudes roogades ära kasutada. Isuäratavaks juustuseks ringiks keeratud pirukas on selleks kindlasti üks maitsvamaid mooduseid. Kohev pirukas valmib pärmita, nii et kerkimisajaga pole tarvis arvestada. Kui pirukaisu peale tuleb, kulub tunnike ja saadki naudingutesse sukelduda! Pirukas on parim küpsetamise päeval. Kui aga tõepoolest peaks kauemaks jaguma, kata see kuivamise vältimiseks rätikuga ja hoia toatemperatuuril.

Proovi sama pirukat ka porgandiribade, paprikatükkide või lihtsalt rohkete hakitud ürtidega: tüümian, pune, petersell.

Raguulaadne kaste valmista sügisel metsast korjatud seentest, muul ajal sobivad ka šampinjonid. Ka selle pastaroa saad ühel pannil valmis podistada.

Hakkliha, seente ja spinatiga makaroniroog

Kui ilm on hukas, siis ahjus küpsenud suvikõrvitsad päästavad olukorra. Need sobivad ka lihakõrvaseks või eelroaks suurepäraselt, kui grill pole õigeid tuure veel sisse võtnud, aga perel kõht tühi ja liha ei jõua ära oodata ...

Kirsstomatite ja juustuga täidetud suvikõrvitsad

Kaneelisaia saad küpsetada ka plaadikoogina, seda on tõesti lihtne valmistada. Segad vaid ained kokku, laotad taina plaadile ja nii see ahjus valmis küpsebki. Söö kohe ahju­soojalt või jahtunult toor­juustu­kreemiga. Ja ära unusta nautida kaneelisaia aroomi, millega kodu koogi küpsedes täitub.

Kaneelisaia-plaadikook toorjuustu­kreemiga

Mõrkja ja täidlase maitsega greibismuuti tekitab mõnusat täiskõhutunnet.

Kaalu alandav greibismuuti

Mõnus koorene kanaroog saab valmis poole tunniga.

Koorekastmes kanafilee kartuli, seente ja suvikõrvitsaga

Küüslauk, tšilli ja mesi mõjutavad maitselt neutraalset ja samas hästi mahlast kana kintsuliha. Mõnus õhtusöök­ ­argipäevaks!

Mesised kanakintsud ohtra küüslauguga

Lillkapsas satub lauale kõige sagedamini keedetuna, aga tegelikult saab väga maitsva kooresalati ka kergelt röstitud lillkapsast.

Lillkapsasalat redise ja juustuga