Vajaminevad koostisosad

6 värsket austrit
2 sl laimimahla
1 šalottsibul
2 dl Proseccot
0,5 tl soola
0,5 sl suhkrut
Tšillihelbeid
Jääd serveerimiseks

Valmistamine

Võta pott ja sega omavahel kokku Prosecco, laimimahl, hästi peeneks hakitud šalottsibul, sool ja suhkur ning lase keskmisel kuumusel keema tõusta. Sega seni, kuni suhkur ja sool on lahustunud. Võta pott tulelt ja kalla saadud segu plastkarpi ning lase jahtuda. Tõsta segu edasi sügavkülma. Lase tunnike seista ja siis tõsta segu uuesti välja ning töötle tekkinud kristallid ühtlaseks. Tee nii veel paar korda, et saaksid peenetükilise jäise massi.

Ava austrid ja serveeri neid jää pealt. Tõsta jäine segu väiksesse kaussi ja aseta samuti austrite juurde jää peale nii, et igaüks saaks endale sobiva koguse Prosecco-granita’t austrite peale tõsta.

Serveeri koos Proseccoga!

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Jaga
Kommentaarid