Veinipäevadel peaks arvestama, et mida suurem pood, seda suurem valik.

Kas veini serveerimistemperatuur on nii oluline?

Veini joomise juures on üks olulisemaid asju selle temperatuur. Nii tuleb veinis välja selle tõeline potentsiaal ja iseloom. Õigel temperatuuril avalduvad veini aroomid ja maitsed.

Parimad tavad veini serveerimistemperatuuri kohta veini tüübi põhjal:

Valgeid veine serveerige külmkapi temperatuurist pisut soojemana, vahemikus 7-12 °C.
Punaseid veine serveerige toatemperatuurist pisut jahedamana, vahemikus 15-20 °C
Vahuveinid serveerige jahedamana, vahemikus 3-7 °C.

Nipid, millest võiks veel kinni pidada üks tõsine veinigurmaan:

  • peske kodus veiniklaase käsitsi kuuma veega. Veiniklaasid ei lõhna pesuvahendi järgi ja püsivad kauem säravamad;

  • hoidke veini alati õige temperatuuril ka joomise ajal;
    temperatuuri tõustes tulevad veinis esile agresiivsemad aroomi- ja maitsenoodid;

  • veinisõbral võiks kodus olla jäänõu ja karahvin, et lemmikjook oleks alati jahedas.

Maxima veinipäevadel on veinisortimendi hinnad kolmandiku jagu madalamad ning lisaks leiab poelettidelt soodsalt ka kvaliteetseid veinitarvikuid.

Jaga
Kommentaarid