JÕULUPRAED | Rikkalikud liharoad, mis muudavad tänavuse pühadelaua vastupandamatuks
Mida sel aastal jõululaupäeval lauale panna? Oma Maitse Retseptiveebist saad küllaga ideid erinevateks jõuluroogadeks, millega peret ja külalisi kostitada!
Kui oled Aasia maitsete fänn, küpseta pardikoibi just selles võtmes – nii ingver, sojakaste kui ka viievürtsisegu sobivad jõuluaega ülihästi. Lisaks kiirendab sojakaste pardiliha valmimist.
Kvaliteetne veiseliha on kõrges hinnas ja hästi küpsetatult üks parimaid praade üldse. Eelista võimalusel kodumaist laagerdatud rohumaaveise liha. Õige küpsusastmega liha saamiseks on kõige parem kasutada lihatermomeetrit. Nii saad täpselt õige küpsusega liha ja jääb ära oht, et liha on kas liiga tooreks jäänud või vastupidi üleküpsenud.
Selline jõuluvürtsidega maitsestatud seapraad hoolitseb enda eest ahjus ise ning saab madalal kuumusel kaua küpsedes mahlane ja hea.
Odrakruup on hoolega puhtaks pestuna ja keedetuna väga mõnus. Valmista sellest linnupraele kas mõnus täidis või soe salat. Punane kapsas tõsta aga ahju pehmenema samal ajal koos pardiga. Nii saad kõik road ühel ajal valmis ja koos lauale tõsta.
Säti fookus efektsele roale ning sobita ülejäänu juurde nii, et jääb aega seltskonnast ja toidust rõõmu tunda. Vähem on rohkem.
Veidi erilisema jõuluprae saad väherasvasest küülikulihast. Ettevalmistus võtab aega sama palju kui tavalise prae oma, aga tulemus on mõnusam. Küülikuliha leiad suurematest toidukauplustest.