Kui oled Aasia maitsete fänn, küpseta pardikoibi just selles ­­võtmes – nii ingver, sojakaste kui ka viievürtsisegu sobivad jõulu­aega ülihästi. Lisaks kiirendab sojakaste pardiliha valmimist.

Jõuluselt vürtsikad pardikoivad

Kvaliteetne veiseliha on kõrges hinnas ja hästi küpsetatult üks parimaid praade üldse. Eelista võimalusel kodumaist ­laagerdatud rohumaaveise liha. Õige küpsusastmega liha saamiseks on kõige parem kasutada lihatermomeetrit. Nii saad täpselt õige küpsusega liha ja jääb ära oht, et liha on kas liiga tooreks jäänud või vastupidi üleküpsenud.

Vahtrasiirupiglasuuriga veiseliha

Selline jõuluvürtsidega maitsestatud seapraad hoolitseb enda eest ahjus ise ning saab madalal kuumusel kaua küpsedes mahlane ja hea.

Jõuluvürtsidega maitsestatud seapraad

Odrakruup on hoolega puhtaks pestuna ja keedetuna väga mõnus. Valmista sellest linnupraele kas mõnus täidis või soe salat. ­Punane kapsas tõsta aga ahju ­pehmenema samal ajal koos pardiga. Nii saad kõik road ühel ajal valmis ja koos lauale tõsta.

Täidetud part hautatud punase kapsaga

Säti fookus efektsele roale ning sobita ülejäänu juurde nii, et jääb aega seltskonnast ja toidust rõõmu tunda. Vähem on rohkem.

Kalkunirull ürtide ja jõhvikatega

Veidi erilisema jõuluprae saad väherasvasest küülikulihast. Ettevalmistus võtab aega sama palju kui tavalise prae oma, aga tulemus on mõnusam. Küülikuliha leiad suurematest toidukauplustest.

Ahjuküülik