Lia Virkus, Varrak, 184 lk, 27.99

Seal lõhnasid köögis saiavorm, leivasupp ja sageli tehti bubertit. Keefiritarretis ilmus meie menüüdesse vaesel ajal. See-eest keel tarrendis oli pidupäevaroog, sest keelt sai poest harva kätte. Nüüd on kõik saadaval ja nostalgiatoidud meenutavad vahel odavust, vahel aga II maailmasõja eelset Eesti aega, kus Saksa köögi mõjutused olid veel hästi tunda. Lia raamat on segu nõukaaja retseptidest, mida Eesti köökides valmistati ja armastati. Kas mäletad näiteks, millal sa viimati sõid või tegid viinerikastet? Ega tule ikka meelde küll ... kuid viinerid olid veel 1990-ndate alguseski suur luksus. Oh aegu ammuseid! Raamatu sisukord meenutab üht head söökla valikut ja seda kõige paremas mõttes. Just neist roogadest toona kõik menüüd koosnesidki ja kodus tehti neid eriti hästi: rassolnik, tursamaksasalat, kana-riisisalat, praekartulid sibulaga jne. Sellest raamatust võiksid tunda suurt rõõmu ka 20–30-aastased, kel kodus ise süüa tehti.