Maaülikooli teadlane: taimsed lihaalternatiivid ei ole originaaliga samaväärsed. Liha on vajalik, aga mõistlikus koguses
(46)Maaülikooli Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppejõu Kristi Kerneri sõnul on tervisele kõige kasulikum tasakaalustatud segatoitumine, mis tähendab, et inimene peab vajalike toitainete saamiseks sööma mõõdukas koguses kvaliteetset liha. Nõo Lihatööstuse nõukogu esimehe Simmo Kruustüki sõnul ei ole seetõttu mõistlik süüa olematu toiteväärtusega lihamassist valmistatud tooteid.
„Minu üleskutse on vähem süüa, aga see-eest tervislikult ja kvaliteetseid tooteid,“ ütles Kruustük. Tema sõnul ei ole lihamassi söömine inimesele ohtlik, aga sellel pole ka toiteväärtust, sest sisuliselt on see saadud mehaaniliselt töödeldud kontidest. Mitmed tootjad lisavad seda lihapallidesse, pihvidesse, keeduvorsti, viineritesse, sardellidesse, poolsuitsuvorsti.