12.12.2022, 10:00
On aeg hakata oma jõululauda planeerima. Siit leiad parimate seapraadide retseptid
(37)Pekitud seapraad krõbeda ahjukartuli ja juurselleriga
Siidrine seakarree
Seasisefilee kreemise sinepikastme ja ahjus röstitud juurikatega
Hoolimata arvukast vähem rasvaste lihaalternatiivide valikust, ei ole klassikaline sealiha eestlaste toidulaualt kuhugi kadunud. Vastupidi. Nii kana- kui sealiha sööme me endiselt ja veidike isegi rohkem kui enne taimetoitluse võidukäiku.

FOTO: | Paula Särekanno
Sealiha küpsetamine kõige lihtsamal kujul. Vanaemade retsept näeb ette, et piisab üksnes lihatüki kokku masseerimisest sinepi-soola-pipraga, millele järgneb küpsetamine 180-kraadises ahjus vastavalt lihatüki suurusele, ja praad ongi valmis. Lihamahladest moodustub imehea kaste, mida saad pehmendada koorega läbi segades.