Kui tavaliselt võrdub jõululaua rikkalikkus köögis veedetud tundide arvuga, siis Tallinki laevade jõululaudu katavad 124 erinevat rooga igal juhul. Põnevaid maitseid on nii Eesti, Soome, Rootsi kui slaavi köögist. Rootsi laud on jaotatud erinevatesse toidusekstioonidesse: jõulud, soojad toidud, merelt, roheline, saiad ja leivad, magustoidud, juustud. See muudab isuäratavate liudade vahel otsuste langetamise hõlpsamaks.

Samuti tasub esile tuua, et 40% jõulubufeest on täistaimne! Nii leiab igaüks endale kas traditsioonilisema või uuenduslikuma jõuluprae.

Jõuluaegne erimenüü on kõikides kruiisilaevade restoranides, nii bufeedes kui ka à la carte-restoranides, ning sisaldab uut ja vana igalt kaldalt reisijale. See on imeline sulam meile tuttavate maade kultuuridest ja tavadest, millesse oma maias ja uudishimulik kahvel pista.

Tallinki jõulumenüü

Kus toidud viivad maitserännakule

Lisaks Rootsi lauale hellitavad maitsemeeli ka teised pardarestoranid, kus nautida intiimsemat õhtusööki. Spetsiaalselt jõuluhooajaks loodud à la carte-menüüd serveeritakse Baltic Queeni pardal restoranis Grill House.

Reisijatel viivad keele alla hõrk graavilõhe, suitsune pardirind ja kreemine juustukook kirsikompotiga. Kui on plaanis võtta uus aasta vastu keset Läänemerd, ootab restoranides Aleksandra ja Gourmet aastavahetuse erimenüü – suitsused kammkarbid, röstitud veise sisefilee, pošeeritud tursk ja siidiselt šokolaadine magustoit on suurepärasteks kaaslaseks uusaastasoovide välja mõtlemisel.

Tallinki jõulumenüü

Kus traditsiooniline saab uue kuue – taimsed road jõululaual

Traditsioonide kohta tuleb ikka aeg-ajalt küsida, milline on nende koht tänapäeva maailmas. Jõulud on eestlaste jaoks kindlasti üks väga tugevate traditsioonide ja tavadega aeg, mil täidetakse teatud sotsiaalseid norme, järgitakse reegleid ja peetakse kinni harjumuspärasest. See aga ei tähenda, et juba omaks saanud tegemisi ei võiks veidi vürtsitada, et traditsioonile uut elu sisse puhuda.

Seetõttu on ka Tallinki jõulumenüüdes suur roll taimsetel hõrgutistel, mis teevad jõuluaegse suure söömise nii kergemaks kui ka huvitavamaks. Galaxy laeva kokk Joonas Maunula kirjeldab, et tänavuste jõulude aegne veganmenüü on tummine, domineerivate umamimaitsetega ning seda kõike klassikalises jõulude võtmes, kinnitades, et uued toiduelamused ei ole midagi, mida peaks kartma.

„Meie veganmenüü ei ole mõeldud ainult veganitele, vaid kõikidele jõulumaitsete armastajatele. See on suurepärane võimalus nautida traditsioonilisi maitseid uues kuues,“ kommenteerib Maunula selleaastast taimse toidu valikut.

À la carte-veganmenüüs on kurkumi-lillkapsasupp ning musta riisi ja seene täidisega kapsarullid. Taimset magustoidulauda ehib safrani panna cotta, mille noodid vanillist, kaneelist ja tähtaniisist teevad jõuludest jõulud.

Tallinki jõulumenüü

Kus soovid täituvad

Pühadeaega võib veeta ka teistmoodi – koos perega pardal jõululauas või sõpradega merel uut aastat vastu võtmas. See on ideaalne võimalus nautida pühademeeleolu ilma sellega kaasnevate muremõtete või pingega, sest kõige eest hoolitseb tubli laevapersonal.

Kui tahaks ikkagi jõulud kodusoojuses veeta, siis talvekruiis on ideaalne ka pühade pikendamiseks ja hingetõmbeks peale kõiki külaskäike, kinkide pakkimist ja luuletuste pähe õppimist.

Uut Tallinki laevade Grande Buffet restorani jõulumenüüd on võimalik nautida kruiisilaeval Baltic Queen kuni 31. detsembrini. Kergemat jõulumenüüd saab maitsta ka Tallinna-Helsingi liinil sõitvate kiirlaevade Delight Buffet’des.

Osta maagiline jõulureis Tallinkiga: www.tallink.ee/joulud

">