November on tummiste maitsete kuu: valmista keha ja hinge soojendavaid toite
Vasikamaksapasteet kadakamarjade ning karamellistatud sibula ja kibuvitsamarjadega
Veisesabahautis kivi-imaraga
Mandli-martsipanikeeks jõhvikatega
Rabast leiab jõhvikaid kuni külmadeni välja, pihlapuudelt saab külmavõetud pihlakaid noppida, kui linnukesed ei ole ette jõudnud, ja veel saad ka kadakamarju koguda. Viimane aeg kõrvitsad kompostihunniku pealt tuppa veeretada.
Nõnda võiksime ka meie, inimesed, kes me oleme ju üks osa suurest süsteemist, toimetada. Võtta nüüd hetkeks pausi ja kuulatada hingedekuu vaikust. Keha ja meel otsivad soojust, elavat tuld, tummisemaid maitseid. Käes on aeg võtta aeg maha enne suurt pühadetormi, vaadata endasse, pugeda sügavale tugitooli villase pleedi sisse ja juua kuum tassike teed, mis valminud kevadel kogutud kuldkollastest nurmenukuõitest.