ARGIÕHTUKS | Mahlased ja maitsvad lihapallid on terve pere lemmikud
Kellele ei meeldiks mahlased lihapallid? Siit leiad erinevad ihapalliretseptid, mida argiõhtutel katsetada. Valmivad ilma vaevata, küpsemisaeg on lühike ja maitse erakordne!
Kleepuvas maguvas kastmes lihapallid viivad keele alla!
Serveeri neid lihapalle näiteks vokitud köögiviljadega. Maitsesta koriandri ja röstitud seemnete või pähklitega.
Rootsis armastatakse küsida: „Kui hästi su ema süüa teeb?“ Selle all mõeldakse tavaliselt seda, kui häid lihapalle ema valmistab. Igal perel on natuke erinev lihapalliretsept. Need lihapallid teeb eriti maitsvaks üks salajane koostisosa.
Aurutatud lihapalle on ka väga hea külmutada. Üles sulades jääb ainult praadimise vaev. Võid ka niisama kastme või supi sisse pista.
Hakklihapalle, mille sisse üllatuseks peidetud vutimuna, saab küpsetada nii küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kui ka muffinipannis. Nii ei pea panni juures valvama, vaid saab samal ajal salatit hakkida või muud vajalikku teha.
Lihapallid armastavad ürte, seekord annab lisamaitset aga erkroheline lehtkapsapesto ning lisaks sellele järelküpsevad lihapallid ahjus tomatikastmes ja mozzarella-katte all.
Taina kokkusegamiseks kulub täpselt 2 minutit. Jääb ära igasugune maitset andvate köögiviljade hakkimine või riivimine. Kõik vajalik, ka mahlasus, tuleb hummusest.