„Suurepärased toiduelamused on üks peamisi põhjuseid, mis toob paljud meie kliendid meie laevadele nautima puhkust merel. Ajad muutuvad, ning niisamuti muutuvad ajas ka meie klientide kulinaarsed eelistused ja maitse. Meie püüdlus on pakkuda oma laevastiku restoranide klientidele ja toiduentusiastidele iga kord unustamatuid toiduelamusi ja gurmeerännakuid, käia ühte sammu kaasaegsete toidutrendidega ning püsida isegi neist sammuke eespool,“ ütles Tallink Grupi toitlustusvaldkonna juht Marko Makke. „Seetõttu on meil hea meel tervitada Joonas Maunulat tema uues rollis, kus ta võtab üle meie kulinaarse laevastiku rooliratta ja ühtlasi ka teatepulga seniselt laevastiku peakokalt Anti Lepikult, kes on peale 24 aastat ettevõttes otsustanud edasi liikuda uutele ametialastele väljakutsetele alates novembrikuu lõpust. Oleme piiritult tänulikud Antile suure pühendumise, raugematu Tallinki köögikunsti edendamise ning tohutu panuse eest Tallinki toiduvaldkonna arengusse. Olen veendunud, et Joonase kõrge professionaalsus, kogemuste pagas ja loovus toovad uut ja põnevat sünergiat meie toitlustusvaldkonda ning tõstab kulinaarsed elamused meie laevadel uutele horisontidele, hoides ja edendades meie kulinaarset tipptaset Läänemerele.“

Tallink Grupi laevastikuülese loov-peakoka ametikohustused hõlmavad uuenduslike ja kestlike menüüde ja toitlustuskontseptsioonide väljatöötamist, laevastiku restoranide menüüde planeerimist koostöös grupi kontseptsioonijuhi ja laevade peakokkadega, aga ka vahetut osalemist tarnijatega suhtlemisel, olles ühenduslüliks ettevõtte tarnijate ja hankeosakonna vahel. Ühtlasi on loov-peakokal ka juhtroll ettevõtte laevastiku toitlustusvaldkonna uutmise, kvaliteedi ja maine kujundamise protsessides, aga ka mitmesuguste koolituste ja ürituste korraldamine nii grupisiseselt kui ka väljaspool ettevõtet, mis on olulised nende eesmärkide saavutamiseks.

„Minu jaoks on suur au, mis samal ajal täidab mind ka alandlikkusega, asuda Tallinki laevastiku loov-peakoka ametisse ja võtta vastu uued väljakutsed. Mitmeid aastaid seilamist ettevõtte Tallinki ja Silja Line’i laevade köögimeeskondades on olnud suurepärane teekond, mis nüüd on omandanud hoopis uue tähenduse,“ ütles Tallink Grupi laevastiku vastne loov-peakokk Joonas Maunula.

Joonas Maunula on omandanud rakendusliku kõrghariduse toitlustamise erialal Soomes, Turu Pargas Yrkesskolas (2002) ja bakalaureuse kraadi ärijuhtimise alal Soomes Helsingi marketingi instituudis (2017).