Kas teadsid? Viis väga lihtsat kokkamisnippi, mis toidu palju maitsvamaks muudavad
Iga hea kodukokk teab kindlasti palju nippe, kuidas oma toidulauale parimad road võluda. Kuid alati on asju, mida veel ei tea. Vaata, kas need nipid on ka sinu arsenalis ja kui pole, siis võta kasutusele!

Lisa kastmele valmistamise lõppjärgus veel paar tükikest võid
Seda meetodit nimetavad kokad monter au berre'ks. Lisades valmistusprotsessi lõpus veel paar tükikest võid saab su kaste rikkalikuma maitse ja uue sügavuse.
Lisa küüslauk alati viimasena
Küüslauk läheb kergesti kõrbema, seega on rusikareegel see alati viimasena lisada - eriti kui tegu on purustatud või hakitud küüslauguga.
Maitsesta seened ja palju vett sisaldavad köögiviljad alles pärast seda, kui nad on kuldseks pruunistatud
Kuna seened ja paljud köögiviljad sisaldavad palju vett, võib liiga varajane maitsestamine anda neile ebameeldiva vettinud tekstuuri. Lase vesistel viljadel kõigepealt pruunistuda ja kalla neist eraldunud liigne vedelik ära, sool ja muid maitseaineid lisa alles siis.
Ära unusta, et toit küpseb edasi ka siis, kui see on tulelt ära tõstetud
Järelküpsemise tõttu võivad teatud toidud kergesti üleküpseda. Tõsta pann tulelt veidi enne, kui munad päris küpseks saavad. Liha võta ahjust välja natukene varem, kui küpsetusaeg läbi. Need toidud järelvalmivad niimoodi just oma ideaalsesse küpsusastmesse.
Jäta alles liha kondid ja köögiviljade koored - neist saad järgmise toidu jaoks valmistada puljongi
„Ülejääkide“ alleshoidmine ei anna sulle ainult head puljongit, vaid aitab ka vähendada prügi. Säilita konte ja köögiviljade ülejääke külmkapis, siis on kohe hea võtta, kui hakkad planeerima maitsva supi või kastme valmistamist ja keeta need puljongiks.
Allikas: Tasty