02.11.2022, 16:52
Pastinaak — porgandi kahvanäost sugulane ja köögi alahinnatud kangelane
Kui lehitsed vanu kokaraamatuid ja kohtad seal tegelast nimega moorputk, siis tea, et see on tegelikult pastinaak. Pastinaak sisaldab kaltsiumi, kaaliumi, fosforit, naatriumi ja magneesiumi. Supiks või püreeks töödeldud pastinaak on eriti kergesti seeditav ja sobib seetõttu ka imikutoiduks.
FOTO: | Shutterstock
Eesti kliimas kasvab pastinaak väga hästi ja vahel võib leida lausa metsikult rohu sees kasvavat pastinaaki. Kas aga teadsid, et pastinaaki võib külvata kohe, kui lumi sulanud, või hoopis hilissügisel ning üles võib selle vilja võtta ka alles enne öökülmade saabumist. Isegi väike külm ei tee pastinaagile midagi halba, vaid muudab vilja hoopis magusamaks.
Oled juba tellija?