Au ja kuulsus tulid, nagu enamustel Eesti veinitootjatel, ka Murimäele siiski kohalikest marjadest valmistatud veinidega — mustsõstar, õun, rabarber, pihlakas ja teised sõbrad. Ühe seni kõige vingema Eesti enda mulliveini looja on just Janika ja veiniks poolkuiv ebaküdooniast vahuvein „Cydonia“, mis pakub elamust nii oma eripärasuse kui kvaliteedi poolest. Võib öelda, et see vein on ka praegu pead tõstva ebaküdoonia populaarsuse kasvu taga: paljud majad on juba kas teinud või käima panemas samast marjast veine.

Mainimata ei saa ka jätta eelmisel aastal Eesti joogifestivalil kulla võitnud poolmagusat kuslapuuveini „Ukulele“, mis peaks igal natukenegi kohaliku veiniasjaga kursis oleval inimesel olema nii mekitud kui ka kappi varutud. Nii „Cydonia“ kui „Ukulele“ panevad kindlasti uskuma nii Eesti veinidesse kui veiniturismi edusse.

Kõik need veinid ja palju muudki valas Janika meile oma veinikeldri terrassil vesteldes välja. Mekkisime ära parimad palad, rääkisime sellest, miks ja kuidas täiesti tühjale kohale sai veinitootmine rajatud, kuidas 2022. aasta suvel korraldati keldris 13 erinevat õhtusööki, mida on uuelt aastalt veiniriiulisse oodata ja is üldse edasi saab.

Veinitee kohta loe lähemalt: www.veinitee.com
Murimäe tegemistega tutvu siin:
murimaevein.ee

Eesti Veiniteel sõitsid ringi Martin Hanson ja Keiu Virro. Küsimuste ja ettepanekutega kirjutage meile aadressile vala@delfi.ee. Jälgige meie tegevusi ka Facebookis ja Instagramis.

Kuula järjekordset joogisaate „Vala välja!“ lindistust siit:

1x
00:00