29.10.2022, 13:30
Hooajaline hõrgutis: tervelt küpsetatud baklažaan. Kuidas saadud möksi kasutada?
(2)Baba ganoush, baklažaanisalat, dipikaste jne
Ahjus küpsetatud või grillil küpseks saanud terve baklažaan on üsna levinud kulinaarne vaheetapp selle vilja serveerimiseks. Sageli tekibki küsimus, mida saadud küpse viljalihaga hiljem peale hakata. Võimalusi on palju, sest see köögivili maitseb tõesti hästi!
FOTO: | Oma Maitse
Baklažaani küpsetamine ahjus: vali baklažaan, mis tundub terve, tugeva nahaga ja oma suuruse kohta raske. Plekiline või kahtlaselt kerge baklažaan jäta poodi. Pese, kuivata ja torka siis naha sisse noa või kahvliga augud, et vili küpsemise ajal ei lõhkeks. Tõsta vili tervena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane 200-kraadisesse eelsoojendatud ahju.
Oled juba tellija?