Ettevõtmise eesmärk on tuua toidukultuur tallinlastele lähemale ja elavdada kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurielamuse ning suhtlemise võimalust nii kohalikele elanikele kui ka turistidele.

Tallinna Restoranide Nädala korraldaja Paavo Pettai peab pealinna restorane kvaliteedi mõttes fantastiliseks. „Esmakordselt ajaloos sai Eesti restoranimaastik Michelini tunnustuse osaliseks - selle nimel on pikki aastaid tööd tehtud. Kõik tärni või tunnustuse saanud on selle sajaprotsendiliselt välja teeninud,“ kinnitab ta. „Tallinna restoranide tase on olnud ühtlane ja väga tugev juba aastaid, seetõttu tundus ka ootus eriliselt pikk. Minu jaoks tähendab see seda, et nüüd oleme me ametlikult ka toidukultuuriliselt Euroopasse vastu võetud.“

Samas on kogu sektor elanud üle väga rasked Covidi-aastad ning see avaldas Pettai sõnul laastavat mõju kõigile: nii omanikele, kokkadele, teenindajatele kui ka kogu tarneahelale. „Õnneks on tunda taastumist, kuid endiselt on suurimaks väljakutseks just teenindav personal. Head inimesed on kulla hinnaga,“ teab Pettai.

„Lisaks imeväärselt taset hoidvatele tuntud tegijatele on juurde on tulnud uusi ja väga huvitavaid restorane. Elamuslikku toitu ja väljassöömise elamust otsivatele inimestele on Tallinna Restoranide Nädal suurepärane ja hinnasõbralik võimalus kõige sellega tutvuda,“ selgitab korraldaja.

„See saab olema südantsoojendav taaskohtumine kogu Tallinna restoranikogukonna jaoks. Lisaks on meil täielikult uuenenud broneerimissüsteem-koduleht,“ avaldab Pettai.

Uus koduleht on väga kasutajasõbralik, seda nii külastajate kui restoranide jaoks. Külastajal on võimalus lihtsamalt leida just teda huvitavad restorane.

„Lehele on lisandunud restoranide filtreerimise võimalus - oma valiku saab teha nii restorani köögi, hinnaklassi, tunnustuste kui rohemärgise alusel,“ räägib Pettai.

Lisaks tõstab Tallinna Restoranide Nädal endisest veelgi enam fookusesse restoranide peakokad, kes hoolitsevad igapäevaselt maitseelamuste eest.

„Kõikidel osalevatel restoranidel on võimalus tutvustada oma restorani peakokka nii oma restorani lehel kui ka uues, just kokkadele pühendatud rubriigis,“ sõnab Pettai.

Alates sellest aastast suunab Tallinna Restoranide Nädal ka rohkem tähelepanu keskkonnasõbralikele valikutele ja restoranidel on võimalus pakkuda menüüs rohemärgisega roogi. Restoranid, mis on juba initsiatiiviga liitunud, on eraldi esile tõstetud uues rubriigis „Rohelised valikud“.

Lisandunud on ka uus informatiivne osa, mis tutvustab Tallinna Restoranide Nädalal osalevate restoranidele antud tunnustusi.

Restorani lehel on pakutava menüü all võimalik ühe klikiga avada pakutavate kohtade vaade ja teha vastavalt avanevale informatsioonile mugavalt oma valik: kuupäev, kellaaeg, külaliste arv.

„Ostukorvi vaates saab oma reserveeringud ilusti üle vaadata, vajadusel muuta või eemaldada, sisestada oma andmed ja ühe klikiga suunduda maksma. Pärast seda saab klient kohe oma e-posti aadressile ostu kinnitava vautšeri koos reserveeringu koodiga,“ selgitab Pettai, märkides, et kodulehe uuenduste hulgas ei ole vähetähtis ka kogu süsteemi töökindluse lisandumine.

Restoranide nädala raames on reserveeritud rohkem kui 20 000 kohta erakordse hinnaga. Lõuna- ja õhtusööke pakutakse erinevates hinnakategooriates ja söögikorrad pakutakse välja komplektmenüüdena, mis pärinevad restoranide tavapärasest à la carte menüüst ning esindavad iga restorani olemust parimal moel.

Restoranide Nädal on New Yorgist alguse saanud ülemaailmselt populaarne aktsioon, mis julgustab inimesi väljaspool kodu sööma, pakkudes teiste kultuurisündmustega võrdseid elamusi. Kümme aastat hiljem korraldatakse restorani nädalaid ülemaailmselt ja neist on saanud iga-aastane tõmbenumber.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena