27.10.2022, 07:15
Restoranikriitik Heidi Vihma: olen jätnud mõne kirjatüki avaldamata, sest lootsin, et koht parandab oma taset
(8)Heidi on kokku külastanud ligikaudu tuhandet restorani ning tema nime ja nägu teavad kõik restoranide omanikud. „Üks mu kokast sõber ütles, et igas restoranis, kus ta töötas, pidi olema köögiseinal minu pilt allkirjaga WANTED! (‘tagaotsitav’ – toim).“

“Mulle on öeldud, et kui olin mõnd toitu kiitnud, siis oli selle läbimüük tõusnud märgatavalt. Aga halb hinnang mõjub vast rohkem suurlinnades. Selle tulemusena võib koht lõpetada tegevuse. Meil see nii päris ei toimi,” tunnistab Heidi.
FOTO: Krõõt Tarkmeel
Heidi arvates on olemas kahte sorti halbu kohti: ühed, kus on tegijail suur tahtmine, aga puudub oskus ja teadmised; teised, kus on näha hoolimatust ja ükskõiksust. Esimesi kohtas rohkem sajandi alguses, teist suhtumist on ta tundnud ka veel praegu.