24.10.2022, 08:00
Kiirelt valmivad tervislikud argitoidud: kodused juurviljatambid neile, kes tahavad kartulipudrust vaheldust
Mis vahet on püreel ja tambil? Ühele meeldib pehme ja siidine püree, teisele kore ja tükiline, robustsema konsistentsiga tamp.
FOTO: Paula Särekanno
Tamp on vähenõudlikum ja sobib hästi argiõhtuteks. Nagu nimi ütleb, on tegu juurviljade tampimise tulemusena saadud massiga – seega valmistamiseks kasutatakse harilikult pudrunuia. Tampi võib teha peaaegu kõigest: juurikatest kaunviljadeni, teraviljadest marjadeni. Kuna siin ei pea otsima siidist pehmust, annab selle jõulisem, veidi tükiline tekstuur hulganisti mänguruumi põnevateks kooslusteks. Tambid sobivad nii lisandiks kui ka klassikalise kartuli või riisi asemele.
Oled juba tellija?