Nädalavahetus on küpsetamiseks! Pehmed, magusad ja igati hõrgud pärmisaiad neljal erineval moel
(5)Populaarsest šokolaadibabkast Ungari pidusaiani – miskit maitsvat ja pehmet leiab siit nädalavahetuseks küpsetamiseks igaüks.
Kellele ei maitseks pehmed ja magusad saiakesed? Nii lihtne, kui neid ka pagarikojast kotti on pista, on kodus valmistatud saiakestel juures täiesti teine, eriline ja pehmelt joovastav hõng. Toas ringlev kaneeliaroom ja rõõm rahulikust isemeisterdamisest on midagi, mida pagarikojast kaasa osta ei saa. Võtame sel korral suuna laia maailma ja uurime sealseid põnevaid saiatraditsioone.
Šokolaadibabka - oo, kui hea! Pehme, parajalt magus, ja ei ole ka.
Keerusaiad pistaatsiapähklite ja jõhvikatega - Siinne (meie põhjanaabritelt pärinev) versioon eksperimenteerib täidisega, liites täidisepastasse pistaatsiapähklid ja kuivatatud jõhvikad.
Ungari pidusai pekani-pähklitega - See Valge Maja jõulutraditsiooniks oleva pidusaia retsept jõudis Ameerikasse koos sinna põgenenud ungarlastega.
Hamburgi saiakesed ehk Franzbrötchen on sümbioos klassikalisest croissant’ist ja pärmitainast tehtud kaneelirullist.