Nemvaltsi sõnul ongi ohutus selleks piiriks, kust normide ületamisel võib inimesele mingi toidu tarbimine teatud kogustes kahju tuua.

„Et seda ei juhtuks, selleks vaatame mitmeid näitajaid toitudes: taimekaitsevahendite jääke, mis saavad toitu tulla juba toidu kasvatamisel ja me olemegi kogu põllult taldrikule ahelas seda seiramas. Veel vaatame saasteaineid, mis võib toitu sisse tulla selle käitlemisel. Näiteks friikartulite üleküpsetamisel võib tulla saasteaineid sisse. Samuti vaatame lisaaineid: kõiki neid mis teevad meie toitu maitsvamaks, värvilisemaks või pikendavad nende säilivusaega,“ rääkis ta.

Kuula esimest saadet sarjast „Põllult taldrikule – tea mida sööd“, kus Eesti toidu näitajatest räägivad PTA peadirektori asetäitja Anu Nemvalts ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Sündmus toimub MAK 2014-2020 „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ raames. Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid