Restoranide nädal sai alguse Lahemaa mõisate restoraninädalast, nüüdseks on lisandunud toidukohad ka väljastpoolt Lahemaad. Külastajatele pakutakse maitseelamusi mõisarestoranides, kõrtsides, kodurestoranides ja öko-spa söögitoas. Kõik söögikohad pakuvad külastajatele sel nädalal just piirkonnale omaseid toite, kolmekäigulise menüü hinnaks 25 eurot, v. a kodurestoran Mer-Mer ja Vihula mõisa restoran, kus hinnaks on 30 eurot.

Kuhu sammud seada?

Endisaegses kõrtsihoones asuvas Valgejõe Veinivillas toimub restoranide nädala raames Vana Kõrtsi Õhtusöök. „Oleme avatud vaid ühel päeval ja sööme nagu vanasti,“ selgitab Veinivilla perenaine Tiina Kuuler.

„Kõik toidud on valminud ilma elektri abita - puupliidil, ahjus, kaminas või sütel. Külalised istuvad üheskoos pika kõrtsilaua taga küünlavalgel. Seenesuppi, pikalt haudunud lammast ja pirukaid pakutakse kandikutel jagamiseks.“

Restoranide nädalaks on end sügisehtesse seadnud piirkonna uhked mõisad: Anija, Palmse, Sagadi ja uusima lisandujana sel aastal ka Vihula mõisa restoran. Kõigis mõisates leiab palju huvitavat nii lihtsalt jalutajale kui põnevaid tegevusi kogu perele, igas mõisas oma stiili ja lähenemisega. Näiteks on Sagadi restoran läbi aegade kasutanud oma menüüs seda, mis ümbruskonna mets pakub. Nii ootavad Sagadil kohalike metsaandide maitsed: seened, põder ja magustoit mustikatega.

Kodurestoranidest avavad uksed juba tunnustatud Mer-Mer ja sel aastal uudisena Kuusiku loodustalu. Mereäärse Mer-Meri menüüs on loomulikult koduranna kala. Kuusiku loodustalu on tuntud oma võimalikult maheda ja eheda talutoidu poolest, nagu ka öko-spa Harmoonikumi söögituba Viimsis, mille perenaine Ene Lill töötab tervisenõustajana.

Kindlasti tuleb oma külastus kiiresti ette broneerida, sest kohtade arv on piiratud.

Rohkem infot SIIN!