Maxima kohvipäevade raames on kõik tuntud brändid alates Jacobsi kohviubadest kuni Paulig Classicu jahvatatud presskannukohvini välja. Lisaks leiab riiulitelt odava hinnaga Philipsi kohvimasinaid, presskanne ja kauneid tasse.

Kuidas kohvi valida?

Kuna kohvi valik kaupluselettidel võtab silmade eest kirjuks ja otsustamine võib vahel osutuda päris aeganõudvaks, anname mõned kerged näpunäited, et saaksid oma kohvijoomist veelgi rohkem nautida.

Riiulitel avaneb rikkalik valik ning kohviubade sortidest on alati esindatud Arabica ja Robusta kohv, mis on toodetud erinevates riikides. Kui oled maheda kohvi austaja, siis tasuks valida Arabica kohv. Eelistada võiks kohviubade ostmist ja jahvatada enne valmistamist kodus ise.

Kui kohvisõber soovib päritolumaa järgi oma valikut kujundada, siis tasub teada, et kohvi maitse sõltub mikrokliimast, pinnasest, kasvukõrgusest ja eelkõige kvaliteetsest kohviubade sorteerimisest.

Näiteks Lõuna- ja Kesk-Ameerika kohvid on pehmed, magusad, karamellised. Aafrika kohvid on suurema happelisusega, vürtsise maitsega ja marjased.

Lisaks tuleb kindlasti jälgida kohvipakil olevat „parim enne“ kuupäeva. Mida kaugemal see on, seda parem! Värske kohv on tugevama maitse ja aroomiga.

Mida võiks veel silmas pidada?

Kui mõelda igapäevaste kohvitarvikute peale, siis presskann on mugav, praktiline ja kiire, et valmistada tassitäis aromaatset kohvi. Küll aga on seal ka mõned kavalad nipid, et tulemus oleks veelgi nauditavam.

1. Vee temperatuur. Ära vala kohvile peale keevat vett. Lase sellel enne üks minut seista.

2. Kohv. Lase kohvil rahulikult läbi vee vajuda. Kui kannatust palju ei ole, siis võid ka segada.

3. Seismine ja välja valamine. Lase kohvil tõmmata maksimaalselt 4–5 minutit. Vajuta kannu filter rahulikult ja sujuvalt alla ning serveeri kohe. Hiljem võib presskannu jäänud kohv purust ebavajalikke maitseid juurde võtta.

4. Naudi!

Ära siis unusta, et Maxima kohvipäevad kestavad 27.09–10.10, tark kohvifänn jõuab selle aja jooksul oma varusid täiendamas käia. Maxima kauplused asuvad üle Eesti.

Maitsvaid ja soodsaid kohvinaudinguid sügisesse!

Jaga
Kommentaarid