Baltic Restaurants Estonia juhi Aaro Lode sõnul korraldavad nad avatud koolisööklate nädalat juba kolmandat aastat just selleks, et tõsta eelkõige lastevanemate teadlikkust, kuidas on korraldatud koolide toitlustamine ja mida nende lapsed lõunaks söövad. „Sageli põhineb lapsevanemate, aga ka paljude teiste arvamus koolitoidust, nende isiklikel 10-15 aasta tagustele kogemustele, kuigi koolitoit on teinud selle ajaga läbi suure arengu,“ kinnitas Lode. „Meie jaoks on väga oluline vanemate ja teiste arvamusliidrite arvamus, mida saaks koolitoidu taseme tõstmiseks üheskoos veel ära teha, sest soe koolilõuna on paljudele Eesti lastele üks kõige olulisem toidukord päevas.“

Koolilõunale kehtivad täna riiklikult kehtestatud nõuded, mis määravad lastele pakutava toidu energia- ja toitainesisalduse. Lisaks on toitlustajal enda poolt paika pandud menüüstandard. Daily koolisööklates saavad õpilased komplekteerida toidu vastavalt enda vajadustele, valida nelja erineva salati ja kolme erineva sooja lisandi vahel.

„Menüüs on aukohal puhtast toorainest valminud liha- ja pajaroad, supid, pikkpoiss, kalapraed ja makaronid hakklihaga, mille kokku panemisel lähtume hooajalisusest. Tooraine valikul eelistame kodumaised juur- ja köögivilju, piimatooteid, mune ja naturaalseid kartuleid,“ tutvustas toitlustaja koolimenüü loomise põhimõtteid.

Koolitoiduga tutvumise ja degusteerimise kõrval võivad huvilised kogu oktoobri esimese nädala vältel koolidest läbi astuda ka selleks, et teha seal lihtsalt oma tööpäeva lõunapaus ja nautida soodsalt täisväärtuslikku sööki. „Samuti saavad kõik külastajad anda tagasisidet samamoodi nagu õpilased - skänneerides sööklates vastava QR koodi ja täites avaneva vormi. Meie saame omakorda saadud tagasiside põhjal lõunamenüüd pidevalt täiendada,“ lisas Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson.

Endale lähima koolisöökla, täpsemad juhised ja kellajad leiab valitud kooli kodulehelt. Daily nime all tegutsev Baltic Restaurants Estonia AS on Eesti suurim koolitoitlustaja, kes pakub toitlustust 77 koolis ja 47 koolipuhvetis üle Eesti.