8. oktoobril toimub Uma Mekk nime all juba 13. suurlaat, mille fookus on just Võrumaa maitsetel ja toitudel. Muu hulgas on laadal esindatud ka Metsavenna Meierei piimatooted, eelkõige just nende kuulsad juustud. Peremees Meelis Mõttus lubas pakkuda laadal ehtsat raclette.

Kuid võrukate tegemised ei piirdu ainult laada, erinevate õpitubade ja parima toiduvalmistaja valimisega. 7.-16. oktoobrini toimub Võrumaa kohvikute ja restoranide nädal, kus 10 toidukohta pakub Võrumaa põnevaid maitseid.

Võrumaa Talupidajate Liidu tegevjuht ja UMA MEKK kaubamärgi eestvedaja Marika Parv räägib Eesti toidu kuu saates, milliseid toite tunnustatakse UMA MEKK märgiga. Veel saab kuulda eelmisel aastal Parima Mahetootja ja Mahetoote auhinna laadal saanud Meelis Mõttuselt, millise unikaalse juustutootega tahavad nad minna Pariisi messile.

1x
00:00

Üritust rahastab PRIA Meede 16.4 „Lühikesed Tarneahelad“.


Jaga
Kommentaarid