• 720 g küpsiseid

  • 1 kg hapukoort

  • 2 sl lahustuvat kohvi

  • 1 dl suhkrut

  • 700 g kollaseid ploome

  • 2 dl õunamahla

  • 3 želatiinilehte

  • kaunistamiseks kohviube ja tüümiani

Tee nii:

  1. Sega hapukoor, lahustuv kohv ja suhkur omavahel. Võta 25 x 25 koogivorm, kata põhi küpsetus-paberiga. Lao põhja küpsised, mille peale hapukoorekiht – ja nii neli korrust.

  2. Lõika kollased ploomid pooleks, eemalda kivid ja lao viimaseks hapukoorekihi peale.

  3. Pane želatiinilehed paariks minutiks külma vette. Kuumuta õunamahl. Pigista želatiinilehed veest tühjaks ja lahusta õunamahla sees. Jahuta natukene, et vedelik liiga kuum poleks, ja vala ettevaatlikult ploomidele. Lase külmkapis üleöö taheneda. Serveerides kaunista kohviubade ja tüümianioksakestega.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid