Kaksteist toiduentusiastist finalisti asuvad põnevate ülesannetega välja selgitama, kes neist on Eesti parim amatöörkokk. 12-episoodilise sarja võitja saab auhinnaks 10 000 eurot ja ihaldusväärse MasterChef Eesti tiitli.

Mis teeb „MasterChef Eesti“ saate eriliseks?

Vaata ja õpi

„MasterChef“ on kokasaade, mis õpetab päriselt paremini süüa tegema. Kuigi saates on oodata osalejate proovile panemiseks ka päris keerulisi ülesandeid, on suur osa võistlusest keskendunud väljakutsetele, millega me kõik igapäevaselt kokates ikka ja jälle rinda pistame. Näiteks, mida teha külmkapis olemasolevast ja kuidas meelitada lapsi parema meelega juurvilju sööma.

Saates nähtav annab küllaga inspiratsiooni õhtusöökide valmistamiseks. Samas, kui ise köögis askeldada ei armasta, saab ette kujutada, et toidupoest kaasa haaratud valmistoit on see, mida ekraanivahendusel kogeb.

„MasterChef Eesti“ eelvoorus pandi kulinaaria entusiastid proovile. Kohapeal tuli valmistada roog, mis annaks pääsme võistlustulle.

Tõenäoliselt saab nii mõnigi vaataja järele proovimiseks üksjagu kasulikke nippe. Kas või kuidas puhastada kala või hakkida sibulat.

"MasterChef Eesti“ eelvoorus pandi kulinaaria entusiastid proovile. Kohapeal tuli valmistada roog, mis annaks pääsme võistlustulle.

Võimas žürii

Eesti parimat amatöörkokka hakkavad välja selgitama ja neile näpunäiteid jagama kolm kohtunikku: Eesti tipprestoranide peakokk Orm Oja, pagarite legend Õie Pritson ning taevalike õhtusöökide ja maitsete meister Mihkel Heinmets. Need kokandusmaailma rüütlid võivad oma teadmiste ja sihikindlusega võtta nii mõnegi osaleja jala värisema.

„MasterChef Eesti“ raudsed kohtunikud Õie Pritson, Orm Oja ja Mihkel Heinmets.

„MasterChef Eesti“ raudsed kohtunikud Õie Pritson, Orm Oja ja Mihkel Heinmets.

Lisaks väisavad saadet külaliskohtunikud, kes on sarnaselt žüriiliikmetele Eesti toidumaailma tipud.

Päris emotsioonid ja kirg toidukunsti vastu

Kindlasti kogeme koos võistlustulle astunud osalistega rohket stressi, ent ka rõõmu õnnestumiste üle. Ja mis peamine, päris emotsioone päris inimestelt, kes on hingega asja juures.

„MasterChefi“ osalised on toidule andnud oma südame. Nad ei ole Michelini restoranide kokad, vaid inimesed meie vaatajate seast. Juristid, õpetajad, IT-spetsialistid, turunduseksperdid jne. Nende kirg on kokkamine ja nad lasevad end sellel kanda.

„MasterChef Eesti“ kokasaateks ehitati Eestisse seni suurim stuudio.

„MasterChef Eesti“ kokasaateks ehitati Eestisse seni suurim stuudio.

Eesti oma „MasterChefiks“on ehitatud spetsiaalne stuudio, mis on Eesti teleajaloo suurim. Uskuge meid, see on vaatamist väärt!

Koge „MasterChef Eesti“ osaliste valu ja rõõmu 8. oktoobril kell 21.00 Inspirast. Oktoobri lõpuni kehtiv Telia TV kampaania annab võimaluse vaadata „MasterChef Eestit“ kolm kuud tasuta. Loe lähemalt: www.telia.ee/era/tv/telia-tv/