Kokaraamatute autor Lia Virkus soovitab küpsisetorti valmistada rohke kohupiimaga. Tema retseptis annab küpsisetordile eriti mõnusat mahlasust Alma traditsiooniline kohupiim, huvitava nüansi lisavad kooreiirised ning natuke suvepikenduse tunnet saad tordile anda mustikatega.

Kogusest tuleb 10 koogitükki.

Vaja läheb

3 pakki (à 165 g) neljakandilisi küpsiseid

150 g kultuurmustikaid

150 g pehmeid kooreiiriseid

4 dl Alma vahukoort

500 g Alma traditsioonilist vanilli kohupiima

Kaunistuseks

2 dl Alma vahukoort

300 g Alma traditsioonilist vanilli kohupiima

1 tl vanillisuhkrut

paar peotäit kultuurmustikaid

väikseid beseesid

Valmistamine

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest küpsetuspaberiga. Murenda küpsised näppude vahel tükkideks, tükelda iirised kolmeks. Vahusta koor, lisa kohupiim ja sega hulka. Lisa kohupiimavahule küpsised ja iirised ning sega läbi. Sega ettevaatlikult hulka ka mustikad. Tõsta segu vormi ja silu pealt ühtlaseks. Tõsta 4 tunniks kuni üle öö külma. Kummuta tort vahetult enne serveerimist tordialusele. Vahusta vahukoor vanillisuhkruga, lisa kohupiim. Kata tort pealt kohupiimavahuga, kaunista mustikate ja beseedega. Soovi korral ka söödavate õitega.

Retsepti autor: Lia Virkus.

Jaga
Kommentaarid