Svetlana on sõja võitmises täiesti kindel ja ütleb, et need viinamarjad, mis sellel sügisel põldudelt korjatakse ning millest vein lõpuks pudelisse saab, on tõeline „vabaduse vein“. Kuid selleks, et seda veini mekkida saaks, on minna veel pikk ja raske, konarusi täis tee. Nimelt on puudu nii inimestest, kes põllule tööle läheksid, pudelitest, kuhu vein villida, korkidest, rahast ja kõigest muust. Kuid nagu ikka leiavad ukrainlased kõigele lahenduse ja Ukraina vein elab edasi.

„Elu hakkab siiski normaliseeruma, veinibaarid avavad uksi ja müük on läinud käima ka Ukraina sees. Kuid üks on selge, et Ukraina veinid ei ole iial olnud nii populaarsed kui täna. Usun, et just seetõttu on meie veinidel ees väga helge tulevik,“ lisab veinimaja juht.

Svetlana käis Eestis tutvustamas nii enda kui veel kahe veinimaja - Stakhovsky Wine ja Father Wine - veine, esinedes huvilistele nii Tallinnas kui Tartu. Vala välja! kutsus Svetlana vestlusele, et tõmmata tähelepanu Ukrainas toimuvale. Lisaks sellele saab www.veiniekspress.ee kaudu Ukraina veine ka endale tellida!

Saadet juhtis seekord Martin Hanson, kelle vestluspartneriks oli Beykush Winery ja Ukraina käsitööveinitootjate liidu juht Svetlana Tsybak. Küsimuste ja ettepanekutega kirjutage meile aadressile vala@delfi.ee. Jälgige meie tegevusi ka Facebookis ja Instagramis.

Kuula järjekordset joogisaate „Vala välja!“ lindistust siit:

1x
00:00