Vitamiinirikas sügisand | Mesimagusast peedist valmivad supid, hautised, kotletid ja salatid
Peet on ülimalt toitainerikas, sisaldab rohkelt C-vitamiini, folaate ja antioksüdante ja hoiab silmanägemise korras! Milliseid roogasid peedist valmistada? Igasuguseid! Vaata rohkem retsepte Oma Maitse Retseptiveebist!
Tatrahautis on kiire ja lihtne viis, kuidas kogu perel kärmelt kõht täis saada. Kuuma ilmaga on see veidi vürtsine toit heaks jahutajaks.
September võiks olla supikuu. On kodumaiste aedviljade kõrghooaeg, kasutame selle ära! Kui lapsed lasteaiast ja koolist tulevad, sobib neile üks värvi- ja maitseküllane supitaldrikutäis imehästi.
Ka lihata saab keeta imemaitsvat köögiviljaborši, mis soojendab ja paitab maitsemeeli. Pane supi sisse erinevat kapsast (hapu- või värsket kapsast või hoopis rohelist lehtkapsast), kindlasti ka rohkelt ürte ning serveeri granaatõunaseemnetega.
Peedi ja punase oa kotletid on maitsev taimne asendus lihaga kotlettidele. Kui see ei ole aga eesmärgiks, võib kotletimassile lisada ka ühe muna ja siis vajadusel jahukogust veidi suurendada.
Peedirisoto on kindlapeale minek - maitseb kõigile ja tegelikult ka lihtne valmistada!
Serveerimisel võid lisada juurde krõmpsu salatit, röstitud seedermänniseemneid ja mõne sügisese vaarika või hoopis pohla. Puhas luksus!
Tervislik, maitsev ja veel üliisuäratava väljanägemisega!
Soovi korral lisa veel granaatõunaseemneid, päevalillevõrseid ja röstitud seedermänniseemneid. Nii lihtne ja nii maitsev!
Oasalatid mõjuvad alati täisroa eest. Pole vaja rohkem nuputada, mida veel lisandiks või pearoaks serveerida. Suurepärane lõunaeine.
Suurepärane taimne eelroog!