Kui Piña Coladal oleks võimalus moosiks saada, siis selle retsepti järgi oleks see täitsa võimalik! Mahe kõrvits ja kreemjas kookos sobivad ootamatult hästi ning kookoshelbed lisavad parajat tummisust. Maitsete ­sidujana on mõrkjas rumm ja hapu sidrun väga heas vahekorras.

Kõrvitsa-kookosemoos

Õunaäädikaga kõrvits jääb marineerides mahedalt naturaalne, sidrun ja ingver lisavad aga just parasjagu särtsu.

Marineeritud muskaatkõrvits

Hea vaheldus tavalisele marineeritud kõrvitsale!

Ingverine kõrvitsahoidis

Valmista seda vürtsikat tšatnit kas kõrvitsaga – hea süüa talvel verivorsti kõrvale – või suvikõrvitsaga, et võtta seda grillvorsti lisandiks suvel. Naudi vürtsmoosi ka juustudega, lisa seda pirukatele-pitsadele ja liharoogadele. Tore on vürtsmoosi keeta jõulu­kingituseks. Siis kalla see väiksematesse purkidesse, siinsest kogusest saad 2–3 purgikest.

Kõrvitsa-aprikoosi vürtsmoos