4 RETSEPTI | Halloweenist üle jäänud kõrvitsa saad panna marinaadi või teha sest moosi
Kõrvits on üks imeline toiduaine - kalorivaene, ent sisaldab palju erinevaid vitamiine. Neil, kes Halloweeni tähistasid, on kindlasti üle kõrvitsa viljaliha ning kui seda niisama toidus ära kasutada ei soovi, tee moosi või marineeri! Rohkem kõrvitsaretsepte leiad Oma Maitse Retseptiveebist!
Kui Piña Coladal oleks võimalus moosiks saada, siis selle retsepti järgi oleks see täitsa võimalik! Mahe kõrvits ja kreemjas kookos sobivad ootamatult hästi ning kookoshelbed lisavad parajat tummisust. Maitsete sidujana on mõrkjas rumm ja hapu sidrun väga heas vahekorras.
Õunaäädikaga kõrvits jääb marineerides mahedalt naturaalne, sidrun ja ingver lisavad aga just parasjagu särtsu.
Hea vaheldus tavalisele marineeritud kõrvitsale!
Valmista seda vürtsikat tšatnit kas kõrvitsaga – hea süüa talvel verivorsti kõrvale – või suvikõrvitsaga, et võtta seda grillvorsti lisandiks suvel. Naudi vürtsmoosi ka juustudega, lisa seda pirukatele-pitsadele ja liharoogadele. Tore on vürtsmoosi keeta jõulukingituseks. Siis kalla see väiksematesse purkidesse, siinsest kogusest saad 2–3 purgikest.