Kõrvitsast magustoitu? Kõrvitsast valmivad koogid, kreemid, küpsised ja isegi jäätis!
(2)Tegid kõrvitsast püreesuppi, aga pool viljast jäi alles? Saad selle ära kasutada erinevates magusroogades! Rohkem kõrvitsaretsepte leiad Oma Maitse Retseptiveebist.

Mõnusalt pehme koogike kreemise glasuuriga. Soovi korral võid piimatooted asendada sama koguse taimsete alternatiividega ja toortatrajahu tavalise jahuga.

Kõrvitsast ja ka suvikõrvitsast saad küpsetada suurepärase mahlase keeksi. Sööjad ei oska aimatagi, et tegu võiks olla kõrvitsakeeksiga.

See magustoit rõõmustab kindlasti kõiki jäätisesõpru, kuigi päris jäätisega tegu siiski pole.

Kohevad pannkoogid on vürtsitatud sügiseste maitseainetega. Küpseta neid nõrgal kuumusel ja pigem kauem, siis ei kõrbe pontsakad pannkoogid pealt ära ja sisu jõuab kenasti valmis küpseda. Võimaluse korral kasuta tihedama viljalihaga kõrvitsat, nagu muskaat- või pähkelkõrvits, et püree ei jääks liiga vesine.

Mõnusad pontsakad ja kõrvitsased vahvlid sobivad hiliseks hommikusöögiks või miks ka mitte lõunaks.

Kui peagi saabuvatele külalistele on vaja midagi pidulikku valmistada, siis see magustoit viib keele alla!

Rullbiskviit valmib supsti!, kreem ja marmelaad vahel hopsti! Nii teistmoodi ja hea! Kõrvitsamarmelaadi võid eelmisel päeval kohe rohkem ette teha, purkidesse pista ja külmikusse peita. Sealt on hiljem hea ka röstsaia ja pannukate peale võtta.

Küll on ilus ja pidulik!

Natuke jõuluse maitsega kõrvitsaruudud sobivad hästi nii hommikusöögiks, vahepalaks kui ka magustoiduks.

Ahjus röstitud kõrvitsapüree teeb ka brownied mahlaseks ja tervislikuks, annab head mekki. Kes aga ei tea, et maiuses kõrvitsat, sellest süües aru ei saa.

Imehea mahlane ja hõrk maitseelamus igale sügisesele kohvilauale. Tort tuleks kindlasti valmis küpsetada eelmisel päeval ja katta võrratult hea karamellikreemiga alles vahetult enne serveerimist.

Pealt krõbedad ja seest pehmed, lihtsalt imelised!
