ARGIÕHTUKS | Soolased road kõrvitsast aitavad trotsida kõledat sügisilma
Kõrvits on üks imeline toiduaine - kalorivaene, ent täidab imehästi kõhtu ja veel sellele lisaks peidavad kõrvitsas end mitmed mineraalained. Sellest sügisesest viljast valmivad head hautised, supid ja erinevad kastmed. Kõrvitsaretsepte leiad rohkelt ka Oma Maitse Retseptiveebist.

Kõrvitsahummus
Ahjukõrvits muudab hummuse nii kergeks ja kreemiseks.

Keerukalt kokku hoidvat toor-ainet aitavad kotletitainaks siduda kaera-helbed ja kuna neil on omadus paisuda, siis võib taina juba mõni tund varem kokku segada.

Porgandimahlas hautatud odrakruubid maitsevad suurepäraselt. Veidi magusa alatooniga hautisega sobita kokku mõnd soolakat juustu – tõeline kodugurmee! Ja mis peamine, tervislik!

Kõrvitsapüreest saab toreda lisandi kala või liha juurde. Sellele lisavad tummisust läätsed

Fenkoli ehk apteegitilli kergelt aniisine maitse täiendab kõrvitsa mahedust ning seemned lisavad supile nüansirikkust ja tekstuuri.

Mac & Cheese on toit, mis kipub kõikidel sööjatel suunurgad rahulolust ülespoole vedama. Kui seda kombineerida kuldse kõrvitsapüree ning sügav-kollase rikkaliku Cheddari juustuga, siis on kindel, et ühtegi makaroni sellest ahjust läbi käinud krõbeda pealispinnaga pastaroast järele ei jää.

Selle aja jooksul, kui söök ahjus valmib ja vaikselt kööki toidulõhnaga vürtsitab, jõuad sina raamatust mõne peatüki lõpetada või olemise lauda istumise ajaks eriti õdusaks sättida. Nii argi- kui ka pühapäeval.

Saad mõnusa värvilise roa kas argiõhtuks või nädalavahetuseks. Kui satub sõber külla tulema, paku tallegi!

Kaunilt kollane ja kreemine riisiroog kõrvitsast. Täpiks i peal on kitsejuust.

Kõledad sügisilmad lausa kutsuvad aasiapäraseid roogi valmistama.

Karrilaadne roog kana ja kookospiimaga. Kellele meeldivad tulisemad toidud, lisagu ka üks punane tšillipipar.

Vürtsikas tomatikastmes hautatud kana, kõrvits ja kartul podisemas pliidil … Kohe-kohe jõuavad kõik koju, kõhud tühjad ja isu suur.
