Suvikõrvits on saavutanud hiiglaslikud mõõtmed? Pole lugu, saad seda ikka erinevates roogades kasutada
(1)Paljudes aedades on hetkel suvikõrvitsate uputus. Viljad on ülekasvanud, mis tähendab, et koor on puine, maitse vesisem ja sees suured seemned. Kui kõik retseptid on järele proovitud ja hoidised valmis tehtud, tasub proovida midagi täiesti uut!
Juustune suvikõrvitsavorm sobib hästi kartulivormi asemel õhtusöögiks, lisandiks või omaette toidukorraks.
Kerge ja suvine pirukas on just see, mida vaja! Lõika suvikõrvitsast õrnõhukesed viilud ja kui koor on väga kõva, eemalda ka see.
Kui suvikõrvitsaid aiast korraga palju tuleb või naabrinaine neid rohkesti pakub, tasub küpsetada just seda plaadipirukat.
Karask on mõnus mugavusküpsetis, mis valmib vaid tunniga ja mida erinevalt leivast ei pea pikalt kergitama. Suvikõrvits teeb tavapärase karaski eriti mahlaseks ja see püsib ka kauem pehme.
Kohev pirukas valmib pärmita, nii - et kerkimisajaga pole tarvis arvestada. Kui pirukaisu peale tuleb, kulub tunnike ja saadki naudingutesse sukelduda! Pirukas on parim küpsetamise päeval. Kui aga tõepoolest peaks kauemaks jaguma, kata see kuivamise vältimiseks rätikuga ja hoia toatemperatuuril.
Lasanjest inspireeritud roog, kus pasta asemel kasutame hoopis suvikõrvitsat. Roog on maitsev nii lihaga kui ka lihata.