Sagadi mõisa peakokk Maren Rits ütles, et kui eelmine aasta oli Põhja-Eesti maitsete aasta, siis tegid nad tublit uurimustööd, et teada saada, millised toidud on olnud ajalooliselt põhikomponendid. „Meilegi üllatuslikult selgus, et piirkondlik toit on baseerunud neljale alustalale: kartul, oder, kala ja viin,“ loetles Rits. „Viin kuulub nimekirja seetõttu, et ajalooliselt on Põhja-Eestis olnud palju viinakööke.“

Kuula Eesti toidu kuu podcastis, millised unikaalsed paigad avavad oma uksed külastajatele üheks päevaks. Saates räägivad Aru Mõis perenaine ja veinimeister Katrin Kull ja Sagadi mõisa peakokk Maren Rits.

Eesti toidu kuu
SISUTURUNDUS: Avatud triiphoonete ja aedade päev lummab külastajaid
1x
00:00

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid