Ka ilm soosib külalisi lubades päikesepaistet ja kesksuviselt sooja ilma. Peipsi ääres ongi praegu kõige külluslikum aeg, mil küpseks on saanud kõikvõimalikud aia-, metsa ja põllusaadused ning kõigest sellest valmistavad pea poolsada ajutist restorani Vasknarvast Saaboldani oma parimate retseptide järgi roogasid igale maitsele. Mõne restorani leiab ka Peipsist kaugemalt, näiteks Tartu külje alt Luunjast.

Samuti saab endale lugematutest müügipunktidest kaasa osta tükikese rikkustest, mis Peipsi ääres kasvab või mille on valmistanud kohalikud nobenäpud. Oma oskusi demonstreerivad kohalikud moosekandid ja käsitööoskusi jagavad kohalikud meistrid. Mõeldud on ka kõige väiksematele – mitmed söögikohad pakuvad tegevust ka lastele.

Suurfestival „Peipsi Toidu Tänav 175 km“ pälvis sel aastal Regionaalmaasika tunnustuse piirkondlikku arengut toetavate tegevuste, kogukondade koostöö ja toidukultuuri hoidmise eest. Lisaks ka Google kaart osalejate, pakutavate menüüde ja lisategevustega: https://bit.ly/PeipsiToiduTänav2022