NÄDALAMENÜÜ | Planeeri ja säästa! Terve nädala road kiirelt, odavalt ja hooajalisest toorainest
(2)Kui sul on oma aiamaa, oled õnnega koos! Korja tublisti marju, käi metsas seenel, too tuppa aedoad ja suvikõrvits ja kasvuhoonest tomatid-paprikad. Kõik hooajaline ja oma aias leiduv aitab iganädalaselt poe ostukorvilt kopsaka summa raha kokku hoida, sest tooraine on omast käest võtta. Saa inspiratsiooni sellest nädalamenüüst, milles sisalduvad road on kõigile valmistamiseks jõukohased! Lisa need retseptid Oma Maitse Retseptiveebis ostunimekirja ja saad ühe korraga terveks nädalaks vajamineva toidukauba ostetud. Menüü planeerimine aitab ka raha kokku hoida! Soovitus: tee õhtusööki nii suur kogus, et seda jätkuks ka järgmise päeva lõunaks. Nii kulutad vähem aega söögi valmistamisele. Igaks petteks oleme välja valinud ka lõunased road, mis valmivad kiiresti ja väheste koostisosadega.
ESMASPÄEV
Alusta uut nädalat toekalt, pudru ja aiamarjadega. Lõunaks valmista kiire salat suitsukanast ja praegu eriti mahlastest virsikutest. Õhtuks pane ahju suvikõrvitsarullid.
HOMMIK: Toorpuder mustikatega
LÕUNA: Suitsukanasalat virsikuga
ÕHTU: Suvikõrvitsarullid
TEISIPÄEV
Smuutikausid on väga toitvad ja vitamiinirikkad. Kui eelmise päeva salatist jäi suitsukana üle, pane see lõuna ajal saia vahele, lisa veel kamaluga head ja värsket. Kukeseentest saab muuseas ka maitsva supi!
HOMMIK: Marjane kausismuuti
LÕUNA: Kanavõileib kurgi ja teriyaki’ga
ÕHTU: Kukeseenesupp kartuli ja sulatatud juustuga
KOLMAPÄEV
Kui seeni üle, saad neid ka hommikusöögiks kasutada. Kasvuhoonetomatid tee supiks, sedapuhku külmaks. Õhtul pane ahju või grillile soodsad kana-poolkoivad.
HOMMIK: Seeneleivad pošeeritud munaga
LÕUNA: Külm tomatisupp nektariiniga
ÕHTU: Jogurti-ürdimarinaadis kanakoivad
NELJAPÄEV
Eelmise päeva kana noki kondi küljest ära ja nii valmibki maitsev hommikune võiku! Lõunasöögiks kostita end kiire vrapiga, kuhu saad panna kõike seda, mida kapis või aias leidub. Ideaalne, et kõik jäägid ära kasutada. Õhtuks kiire panniroog kartulist, ühes kukeseente ja peekoniga.
HOMMIK: Rebitud kana ja kapsa-porgandisalatiga võileib
LÕUNA: Kiire vrapp
ÕHTU: Ühepanniroog kukeseente, peekoni, kartuli ja sibulaga
REEDE
Millal viimati petisuppi sõid? Lihtsamat hommikusööki võib vaid ette kujutada. Aedoad vohavad, söö neid maitsva tomatikastmega. Kui vajad midagi toekamat, lisa näiteks kana. Lõunase tomatikastme saad õhtusöögis ära kasutada.
HOMMIK: Petisupp marjadega
LÕUNA: Aedoad tomatikastmes
ÕHTU: Riisi ja veiseliha täidisega pikad paprikad
LAUPÄEV
Kui laupäeva hommikul on rohkem aega kokata, söö sooja hommikusööki! Lõunaks hea ja kiire pirukas porgandi ja hakklihaga, õhtuks kerge salat praejuustuga ja kel jaksu, küpsetab mustsõstrakoogi!
HOMMIK: Suvikõrvitsa-paprika panniroog munadega
LÕUNA: Hakklihapirukas porgandiga
ÕHTU: Värvikas praejuustusalat
MAGUS: Mustasõstra-šokolaadikook
PÜHAPÄEV
Pühapäeval küpseta pannkooke teistmoodi, lisa puding ja banaaniviilud. Lõunaks koosta eine kõigest, mis alles jäänud. Tee salatit, keera jäägid tortilja sisse või valmista kiire ühepanniroog. Mahlastest kodutomatitest tee lihtne pirukas.
LÕUNA: Pane kokku eine kõikidest külmakapis leiduvatest jääkidest.
ÕHTU: Lahtine tomati-lehttainapirukas