Saame jõevähiga tuttavaks! Kes ta on, kuidas püüda, valmistada ja süüa? Näkiuurimiskeskuses peetakse Wähja festivali
Vähipüügihooaeg Eestis kestab vaid augustikuu jooksul ning selle harrastajatel peab olema vähipüügiluba. Wähja festival kutsub vähisõbrad üle Eesti kokku ning edendab kogukondlikku kalapüügi- kui ka toidukultuuri.
6.augustil toimuval festivalil astuvad üles vähiuurijad Margo Unt ja Mati Kivistik, kes räägivad lähemalt jõevähi populatsioonist, selle eripäradest, vähipüügi eetikast ja praktikast. Kohal on ka Keskkonnaameti esindus, kes tutvustab aga võõrliike. Samuti leiab aset vähinata valmistamise töötuba võrgumeistritelt Saarevõrk. Maitseelamuse Koja meistrid Tauno Laasik ja Triinu Akkermann viivad läbi vähiroogade õpituba. Kokad toimetavad läbi päeva festivali alal ja näitavad huvilistele, mida vähiga pihta hakata ja kuidas kasutada toorainet loovatel viisidel lakast sõrani.