HOIDISTAMISIDEED | Tee aed- ja metsmaasikatest huvitavaid moose, kompotti, likööri või siirupit!
Tänavune maasikahooaeg näitab lõppemismärke, ent veel leiab metsa alt metsmaasikaid, kindlasti saab veel moosimarja, et ikka talveks suvist lemmikmarja varuda ja lumisel ajal end hoidistega rõõmustada. Tee maasikatest likööri, moosi, kompotti või siirupit!
Kui juulis hõrgu metsmaasikalikööri hakkama paned, siis valmis saab see parajasti jõuludeks.
Kui oled vorsti- ja singisöömisega jaanide paiku liialdanud, tõuseb ühest maasikatuurist suur kasu. Metsmaasikas aitab organismil vabaneda liigsetest nitraatidest, puhastab üleüldse verd ning rikastab seda rauaga. Kui niisama mugimisest saab küllalt, tee moosi!
Vahel on nii kange kompoti-isu, et sööks kohe otse purgist lusikaga koukides. Vanaemaaegses maasikakompotis on nii palju marju, kui vähegi purki mahtus. Keeda seda võimalikult vähe ja lisa võimalikult vähe suhkrut, et säiliks maasikate värv ja maitse ning marjad oleksid veel veidi krõmpsud.
Mõnusalt suuretükiline ja paks maasikamoos, kus paksendajana on kasutatud looduslikku tarretajat pektiini.
Musta pipra, vanilli ja palsamiäädikaga marineeritud maasikad on nõnda kena lisand panna cotta, jäätise või koos vahukoorega pannkookide juurde. Või hoopis kana, kalkuni, valge või punase kala kõrvale.
Natuke mässamist ju on, aga mis võiks olla veel parem kui isetehtud siirup, millest saab teha maasikamoosimaitselist limonaadi?!