Kui juulis hõrgu metsmaasikalikööri hakkama paned, siis valmis saab see parajasti jõuludeks.

Kodune metsmaasikaliköör

Kui oled vorsti- ja singisöömisega jaanide paiku liialdanud, tõuseb ühest maasikatuurist suur kasu. Metsmaasikas aitab organismil vabaneda liigsetest nitraatidest, puhastab üleüldse verd ning rikastab seda rauaga. Kui niisama mugimisest saab küllalt, tee moosi!

Metsmaasika-aprikoosimoos

Vahel on nii kange kompoti-isu, et sööks kohe otse purgist lusikaga koukides. Vanaemaaegses maasikakompotis on nii palju marju, kui vähegi purki mahtus. Keeda seda võimalikult vähe ja lisa võimalikult vähe suhkrut, et säiliks maasikate värv ja maitse ning marjad oleksid veel veidi krõmpsud.

Maasikakompott omas mahlas

Mõnusalt suuretükiline ja paks maasikamoos, kus paksendajana on kasutatud looduslikku tarretajat pektiini.

Klassikaline maasikamoos

Musta pipra, vanilli ja palsamiäädikaga marineeritud maasikad on nõnda kena lisand panna cotta, jäätise või koos vahukoorega pannkookide juurde. Või hoopis kana, kalkuni, valge või punase kala kõrvale.

Marineeritud maasikad

Natuke mässamist ju on, aga mis võiks olla veel parem kui isetehtud siirup, millest saab teha maasikamoosimaitselist limonaadi?!

Maasikalimonaad

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid